Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Blanching

Blanching
Mια παράσταση που αντλεί την έμπνευση και το περιεχόμενό της από την κλασική ταινία Λεωφορείο ο Πόθος και την ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής αίθουσας κάνει πρεμιέρα στο bar Nixon σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

Ο κοινός τόπος όπου συναντιούνται όλα τα παραπάνω είναι ο έρωτας και ο θάνατος. Η Μπλανς, η ηρωίδα που ενσάρκωσε η Βίβιαν Λη στη μεγάλη οθόνη μπορεί να είναι μια πλευρά κάθε ανθρώπου, όποια κι αν είναι η καθημερινότητά του. Όλο και κάποιος νιώθει ότι έχει ανάγκη «μαγεία και όχι ρεαλισμό», ότι «ερωτεύεται για να ξορκίσει το φόβο και το θάνατο», ότι «έχει άγχος με τις σχέσεις του», ότι «στηρίζεται στην καλοσύνη των ξένων» όποια κι αν είναι η συνέπεια.

Κάθε ήρωας που αγαπήσαμε σε ταινίες ή βιβλία, κάθε ιστορία που παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον, είναι τόσο κοντά μας, όσο και ο ηθοποιός στον θεατή που τον προσκαλεί σε μια θεατρική εμπειρία με χιούμορ, συγκίνηση, μουσική κι όλα αυτά μέσα από μια ελλειπτική δομή της αφήγησης. Η εμπειρία αυτή ή είναι ανοιχτή σε όποιον έχει, είχε, δεν έχει ή δε θα έχει ποτέ σχέση κι επαφή με τη Μπλανς. Ακόμα κι αν αγνοείς την ύπαρξή της, η Μπλανς παραμονεύει…

Παίζουν: Γιάννης Διαμαντής, Αλέξιος Κοτσώρης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βίκυ Μαστρογιάννη, Πάνος Ροκίδης, Μάριος Σαραντίδης

Σχετικές ειδήσεις
Το ζευγάρι της χρονιάς, του Γιάννη Ξανθόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
27.12.2016 11:28
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει από τις 16 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου, Το ζευγάρι της χρονιάς (Το ξόρκι ενός εφιάλτη).
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό σε περιοδεία
02.08.2016 12:45
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, μετά την πρεμιέρα της στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 5 & 6 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία ανά την Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί με μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο.
Το αταίριαστο ζευγάρι, του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Αλκμήνη
01.03.2016 10:58
«Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, σε μετάφραση – απόδοση Ζωής Ξανθοπούλου, Έφης (Ρόμπιν) Χαστά και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλκμήνη», από τις 12 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:30.