Για πρώτη φορά, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, το μουσικό σχήμα Scarlet Nights φιλοξενείται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ.

Οι Scarlet Nights δημιουργήθηκαν εδώ και δύο περίπου χρόνια με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την jazz, τα blues, το swing και τα vocal jazz standards, τα οποία ερμηνεύουν με μία χαρακτηριστική, ακουστική αισθητική προσέγγιση.

Το όνομά τους παραπέμπει στο βαθύ άλικο χρώμα, που παίρνει ο ουρανός ένα συννεφιασμένο σούρουπο, προμηνύοντας μία νύχτα γεμάτη πάθος και αμαρτία.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια πολύ γνωστών ερμηνευτών και καλύπτει ένα μουσικό φάσμα από την Billie Holliday, τη Nina Simone και την Peggy Lee ως τη Melody Gardot και την Christina Aguilera, και από τον Louis Armstrong, την Ella Fitzgerald και τον Nat King Cole ως τον Tom Waits, καθώς και διασκευές κομματιών από σύγχρονους καλλιτέχνες.

Το σχήμα ιδρύθηκε από την τραγουδίστρια Δώρα Τσίγκα μαζί με τον πιανίστα Γιάννη Καφετζόπουλο και στη συνέχεια προστέθηκε και ο τρομπετίστας Σωτήρης Πέπελας, όλοι τους μέλη και του γκρουπ Belleville, που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz και όχι μόνο σκηνής, ενώ συμμετέχουν και σε άλλα μουσικά projects. Αφοσιωμένοι και οι τρεις στην μουσική, δηλώνουν ότι αυτή είναι η έκφραση και η κινητήρια δύναμή τους.

Μετρώντας ήδη αρκετές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών, ενθουσιάζουν τους θεατές με την ακουστική, αισθαντική αλλά και χορευτική ατμόσφαιρα, που μας ταξιδεύει σε εποχές, όταν η μουσική και ο χορός αποτελούσαν ευκαιρία για φλερτ και ξεφάντωμα. Το πρόγραμμα ξεκινά με χαλαρές jazz μελωδίες, αυξάνοντας τον ρυθμό και την έντασή του με τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών, μεταδίδοντας στο κοινό την αλέγρα και χορευτική τους διάθεση. Κλασσικά αγαπημένα κομμάτια, όπως τα τα “Put the blame on me”, “Fever”, “Summertime”, “My baby just cares for me”, “Whatever Lola wants”, “My heart belongs to daddy” και πολλά ακόμα σφραγίζουν την επιτυχία της βραδιάς.