O Tricky επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την Αθήνα να έχει την τιμητική της καθώς την ημέρα της συναυλίας (22 Ιανουαρίου) είναι και η ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του νέου του project, με τίτλο Skilled Mechanics.

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του στην Αθήνα ο Tricky μας μιλάει για το Skilled Mechanics, δίνοντάς μια μικρή γεύση από όσα έχουμε να δούμε και να ακούσουμε.

Συνέντευξη Αθηνά Πούλιου

CultureNow.gr: Μετά από τόσα χρόνια σόλο καριέρας τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να δημιουργήσεις μία μπάντα; Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον DJ Milo και τον Luke Harris;

Tricky: Είναι συναρπαστικό. Περίμενα χρόνια να δουλέψω με τον Milo, αλλά ποτέ δεν μας δινόταν η ευκαιρία. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Φτιάξαμε 5 τραγούδια μαζί και 2 με τον Luke και είχα και κάποιες άλλες συνεργασίες. Ο Milo είναι ο πρώτος που ηχογράφησε την φωνή μου σε κασέτα. Οπότε το να δουλέυω με τον Milo τώρα είναι περίπου σαν πηγαίνω πίσω στις εποχές που έκανα rap. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου rapper σήμερα, αλλά ο Milo με έπεισε να χρησιμοποιήσω και πάλι περισσότερο τη φωνή μου.

C. N.: Τα περισσότερα φωνητικά στο νέο άλμπουμ ανήκουν σε εσένα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα δίσκο λίγο πιο προσωπικό, όπου “αποκαλύπτεσαι” λίγο περισσότερο;

T: Στο άλμπουμ δεν υπάρχουν μόνο δικά μου φωνητικά. Ο Luke Harris τραγουδάει δύο τραγούδια, έπειτα είναι η κοπέλα από την Κίνα, η Ivy, ένα κομμάτι με τον Fran και κάποια ακόμα. Αλλά ναι, είμαι πολύ περισσότερο “μπροστά” απ’ ό,τι συνήθιζα και αυτό είναι πολύ προσωπικό. Και μερικά από τα τραγούδια είναι κομμάτια της ιστορίας μου φυσικά. Αυτό δεν ήταν στις προθέσεις μου, απλώς προέκυψε. Ούτε που το παρατήρησα όταν δημιουργούσαμε τα κομμάτια.

C. N.: Πώς νιώθεις που μετά από τόσα χρόνια θα βρίσκεσαι στο μπροστινό μέρος της σκηνής;

Τ.: Σίγουρα θα είναι πολύ έντονο. Κάθε συναυλία που δίνω είναι διαφορετική, αλλά αυτή θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό.

C. N.: Υποθέτοντας ότι ο ήχος και οι στίχοι είναι το όχημα σου, ποιοί είναι οι επόμενοι σταθμοί σου; Τί ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Τ: Απλά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Φτιάχνω μουσική, πάω σε περιοδεία, πάω στο studio. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Ο Tricky θα δώσει δύο συναυλίες στην Ελλάδα, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, στις 22 και 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.