Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Χαρταετοί… με Οικολογικό Χαρακτήρα

Χαρταετοί… με Οικολογικό Χαρακτήρα
Το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας παίρνει οικολογικό χαρακτήρα καθώς ανακυκλωμένα υλικά συνθέτουν πολύχρωμους Χαρταετούς που πετούν στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων επί της Ακαδημίας…

Δεκαπέντε καλλιτέχνες επιστρατεύουν τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη χαρακτική και μεικτές τεχνικές δίνοντας στους χαρταετούς ένα νέο νόημα και σε μας την αίσθηση ότι πετούν, δεδομένου ότι εκτίθενται σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κρεμασμένα στα δέντρα, σε κολόνες ή τοποθετημένα στους εξωτερικού τοίχους του Πνευματικού Κέντρου

Τα 17 έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά ή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον , με φαντασία και οικολογική συνείδηση, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση μπορεί να είναι μια δράση μέσω της τέχνης που διαμορφώνει συνειδήσεις.

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Σοφία Γιαλούση, Μαρία Γκριτζάλα, Μαρία Κομπατσιάρη, Ελένη Καραγιάννη, Δέσποινα Αναστασίου Καράμπελα, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρίνα Μαραβελάκη, Νίκη Μαραγκού, Σεβαστή Μαργαρίτη, Βάσω Μπούρμα, Μαρία Οικονόμου , Εύη Σαραντέα,  Χρυσούλα Σκεπετζή, Κώστας Παγωμένος και Μιχάλης Φράγκος.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Detour: Έκθεση φωτογραφίας φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ομάδα 10AM
18.02.2016 14:05
Η φωτογραφική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα ''Detour'' που διοργανώνει η δημιουργική ομάδα 10AM σε συνεργασία με το περιοδικό DAPPER DAN θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Μαρτίου 2016.
Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων - γ’ διαδρομή: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.01.2016 16:32
Η Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι ξεκίνησε από το 2005 έναν κύκλο εκθέσεων υπό τον τίτλο «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο εικαστικοί δημιουργοί εμπνέονται από το Μεσολόγγι, με στόχο να αποδώσουν εικαστικά την ατμόσφαιρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.