Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χαρταετοί… με Οικολογικό Χαρακτήρα

Χαρταετοί… με Οικολογικό Χαρακτήρα
Το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας παίρνει οικολογικό χαρακτήρα καθώς ανακυκλωμένα υλικά συνθέτουν πολύχρωμους Χαρταετούς που πετούν στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων επί της Ακαδημίας…

Δεκαπέντε καλλιτέχνες επιστρατεύουν τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη χαρακτική και μεικτές τεχνικές δίνοντας στους χαρταετούς ένα νέο νόημα και σε μας την αίσθηση ότι πετούν, δεδομένου ότι εκτίθενται σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κρεμασμένα στα δέντρα, σε κολόνες ή τοποθετημένα στους εξωτερικού τοίχους του Πνευματικού Κέντρου

Τα 17 έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά ή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον , με φαντασία και οικολογική συνείδηση, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση μπορεί να είναι μια δράση μέσω της τέχνης που διαμορφώνει συνειδήσεις.

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Σοφία Γιαλούση, Μαρία Γκριτζάλα, Μαρία Κομπατσιάρη, Ελένη Καραγιάννη, Δέσποινα Αναστασίου Καράμπελα, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρίνα Μαραβελάκη, Νίκη Μαραγκού, Σεβαστή Μαργαρίτη, Βάσω Μπούρμα, Μαρία Οικονόμου , Εύη Σαραντέα,  Χρυσούλα Σκεπετζή, Κώστας Παγωμένος και Μιχάλης Φράγκος.

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Καστρίτσης: Έργα 2003-2016, έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου
02.02.2017 12:32
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση Γιάννης Καστρίτσης: Έργα 2003-2016. Η έκθεση έχει αναδρομικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της περιόδου 2003-2016.
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.