Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή Φύση: Σωματικό θέατρο JAM στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο Quilombo

Ανοιχτή Φύση: Σωματικό θέατρο JAM στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο Quilombo

Έχουμε συνηθίσει να εκφραζόμαστε καλλιτεχνικά σε κλειστούς χώρους, αλλά το σώμα μας λειτουργεί διαφορετικά όταν είναι σε ανοιχτό φυσικό περιβάλλον . Αποφασίσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε τη συνθήκη σώμα και αισθήσεις στη φύση και σε στούντιο . Στα χειμωνιάτικα αυτά JAM θα παίξουμε αρχικά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος . Θα συνδεθούμε με το σώμα μας, το περιβάλλον και την ομάδα, μέσα από πρακτικές σωματικού θεάτρου. Στη συνέχεια, έχοντας εμπνευστεί από την επαφή μας με τη φύση θα συνεχίσουμε μέσα στη ζεστασιά του στούντιο του Quilombo όπου θα απλωθούμε σε έναν ανοιχτό αυτοσχεδιασμό.

 

Τα χειμωνιάτικα JAM είναι συνέχεια των φθινοπωρινών που πραγματοποιήθηκαν στο φαράγγι του Λυκαβηττού. Το πρώτο μέρος θα αποτελείται από ζέσταμα και training καθοδηγούμενο από την Άντζελα Δεληχάτσιου και το δεύτερο μέρος από έναν ανοιχτό αυτοσχεδιασμό μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα JAM πραγματοποιούνται με την συνεργασία της Μάγδας Κρυσταλλινού, της Νέλλης Πουλοπούλου και μέλη της ομάδας που δημιούργησαν την παράσταση Διάλειμμα Χαράς - Joy Break.

 

Καλούνται όσοι ασχολούνται με το σωματικό θέατρο, performer, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, και όσοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν με βασικό εργαλείο το σώμα τους τη σχέση τους με τη φύση. Τα JAM θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο στούντιο του Quilombo.

 

Σημείο συνάντησης: Έξω από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, κοντά στις οδούς Αλεξάνδρειας και Μαραθωνομάχων. Παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας, καθώς από εκεί θα περπατήσουμε λίγα λεπτά μέχρι το χώρο που θα αρχίσει το JAM.

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαιρινά ραντεβού με...stand up comedy στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
27.05.2016 15:14
Οι κωμικοί Κώστας και Θανάσης Παπαγεωργίου μαζί με τον φοβερό Αλέξανδρο Τσουβέλα κάνουν stand up comedy στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του θεάτρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τη 1 Ιουνίου 2016.
Η αρρώστια της νιότης στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
21.04.2016 10:24
Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος παρουσιάζει το έργο Η αρρώστια της νιότης, του Μπρούκνερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.
Μεσαίες προσδοκίες, του Νικόλα Ανδρουλάκη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
17.03.2016 10:30
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Νικόλα Ανδρουλάκη, με τίτλο Μεσαίες προσδοκίες, κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου 2016 στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
15.03.2016 13:42
Ολοκληρώνοντας ένα χρόνο ακόμα γεμάτο από παραστάσεις, δρώμενα, εργαστήρια, αφηγήσεις και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε και φέτος το δημιουργικό κουκλοθέατρο όλοι μαζί, κουκλοπαίκτες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, κοινό που αγάπα και στηρίζει το κουκλοθέατρο.
Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται με επιτυχία στην Ακαδημία Πλάτωνος
09.03.2016 11:42
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, οι παραστάσεις του έργου "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, συνεχίζονται στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, με έναν σπουδαίο θίασο νέων ηθοποιών, από 9 Μαρτίου έως 21 Απριλίου.