Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαρίνα Μαυρογένη και η Ομάδα Α ΚΙΝ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Μαρίνα Μαυρογένη και η Ομάδα Α ΚΙΝ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Μαρίνα Μαυρογένη σκηνοθετεί και χορογραφεί δύο παραστάσεις που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.

Ο θεατής, την ίδια βραδιά, θα παρακολουθήσει την performance “4” από την A ΚΙΝ και την solo performance της Μαρίνας Μαυρογένη “Η Χαρά της Αποτυχίας”.  Δύο πολυσυλλεκτικά έργα που συνδυάζουν το λόγο και την κίνηση, όπως αυτά πηγάζουν από τη σωματική παρόρμηση.

Πιο αναλυτικά:

“4”

4 Άνθρωποι. 4 Κηδείες. 4 Αυτοκτονίες. 4 Νεκροί.
Πέθαναν την ίδια στιγμή, σε διαφορετικό σημείο, για τον ίδιο λόγο;

Συναντήθηκαν στην αναμονή για να πάρουν τη σειρά τους για τον άλλο κόσμο. Ακόμα και εκεί οι άνθρωποι είμαστε φοβεροί! Ακόμα και στον άλλο κόσμο πρέπει να Αμφισβητείς τα πάντα, να Αγριεύεις σαν ζώο, να Αναζητάς μανιακά το Απωθημένο σου, να Αναμένεις κάτι οτιδήποτε. Φοβερό, βαρετό.

Μία πολυσυλλεκτική performance που συνδυάζει το λόγο, την κίνηση και τη σύγχρονη μουσική . Βασισμένη στο χιούμορ, γεμάτη έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, η παράσταση εξερευνά τα ανθρώπινα ένστικτα όπως αυτά εκδηλώνονται σε μία άλλη διάσταση.

Διάρκεια:  50’

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Ερμηνεία & Σύνθεση Κειμένων: Αλεξάνδρα Μωραῒτη, Asta Steponaviciute, Ελπίδα Τοπάλογλου, Διονύσης Τσουρεκάς
Οργάνωση &Εκτέλεση Παραγωγής: Έλενα Πάσσου
Μουσική Επιμέλεια &Παραγωγή: Α KIN
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρίνα Μαυρογένη

“Η Χαρά της Αποτυχίας”

χαρά η [xará]: δυνατό, ευχάριστο συναίσθημα που το δημιουργεί η ικανοποίηση επιθυμιών, στόχων ή η προσδοκία για την ικανοποίησή τους.
αποτυχία η [apotixía]: ενέργεια που δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την επιθυμητή έκβαση.

Την βλέπεις.  
Τρέχει. Γκαζώνει. Φρενάρει. Λουφάζει. Συνδέεται με Τον... Και ξανά.
Το βλέμμα σου κολλάει σε ένα πλάσμα διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα γνώριμο· την έχεις ξαναδεί. Στη λαϊκή, στην εκκλησία, στην εφορία, στο μετρό, στο supermarket. Από πού ήρθε;  
Την παρακολουθείς με την εμμονή που μπορεί να προκαλέσει το περίεργο.   
Ποιος ορίζει το περίεργο;

Σε αυτήν τη solo performance η Μαρίνα Μαυρογένη δημιουργεί μία ηρωίδα αφελή, ωμή, τόσο μη λουστραρισμένη που σε σοκάρει.  Γίνεσαι θεατής στη διαδικασία της ανθρώπινης μεταμόρφωσης μέσα από όλα τα άχαρα, προσωπικά εκείνα στάδια που συχνά δε λεκτικοποιούνται.  Χιούμορ, αγωνία, ανατροπή, συντονισμός και αποσυντονισμός.  Ηρωίδα και κοινό έρχονται αντιμέτωποι με τις γνώριμες ή άγνωστες σκιές τους.  Θυμάσαι άραγε πώς ήταν η διαδικασία της δικής σου μεταμόρφωσης;

Δημιουργία και Ερμηνεία: Μαρίνα Μαυρογένη
Κείμενα: Μαρίνα Μαυρογένη & Έλενα Πάσσου
Μουσική Επιμέλεια: Ιάσων Μιχαηλίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Έλενα Πάσσου
Παραγωγή: Α KIN
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρίνα Μαυρογένη

Διάρκεια: 25’

Το έργο παρουσιάστηκε τον Απριλίου του 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ,
στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Χορού – Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων.

* Ανάμεσα στις δύο παραστάσεις υπάρχει 10λεπτο διάλειμμα *

Σχετικές ειδήσεις
La Soirée, performance χορού στο Booze Cooperativa
16.12.2016 13:25
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην performance χορού La Soirée, η οποία θα παρουσιαστεί στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.
Εσύ, Εγώ, Εμείς: Συλλογική performance στον Κινητήρα
13.12.2016 13:32
Η Βρετανίδα χορογράφος και εικαστικός Florence Peake παρουσιάζει στις 6 Ιανουαρίου μια εναλλακτική πρόταση για τη συλλογική performance με τίτλο Εσύ, Εγώ, Εμείς στον Κινητήρα.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
Miss Omonia, από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
10.11.2016 14:56
Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.
Στα Βήματα της Πρωτοπορίας από την ομάδα Σώμα Ως στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
21.04.2016 12:50
Μια αφιερωματική performance στην έκθεση “Πέρα από την κοινή λογική”. Έργα ρώσικης πρωτοπορίας από την συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έρχεται από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την ομάδα Σώμα Ως, με τίτλο Στα Βήματα της Πρωτοπορίας.