Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού από το Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards

Σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού από το Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της ομάδας Mad Dam, ο Mario Biagini, συν-διευθυντής του κέντρου "Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards" και σκηνοθέτης της δημιουργικής ομάδας "Open Program", εισηγείται εντατικό πενταήμερο εργαστήριο στις 2 - 6 Μαρτίου 2016 στο Στούντιο Λάθος Κίνηση, που απευθύνεται συγκεκριμένα αλλά όχι αποκλειστικά, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, με τίτλο «Οργανική Συμπεριφορά & Στοχευμένη Δράση».

 

Το σεμινάριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στη γνώση και την εκπαίδευση, όπως αυτές αναπτύχθηκαν την τελευταία περίοδο της δουλειάς του J.Grotowski και συνεχίζουν να εξελίσσονται στο Workcenter.

 

Με την καθοδήγηση του Mario Biagini και των βοηθών του, οι συμμετέχοντες θα εργασθούν επάνω σε υλικά που διερευνά σήμερα η ομάδα Open Program: παραδοσιακά τραγούδια της Αφρικανικής διασποράς και σωματικές ασκήσεις που αναπτύχθηκαν στο Workcenter τα τελευταία 30 χρόνια. Μέρος του χρόνου θα αφιερωθεί στη δουλειά επάνω σε σύντομες προτάσεις δράσεων υποκριτικής, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει πριν την έναρξη του σεμιναρίου και ένα παραδοσιακό τραγούδι.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και ένα γράμμα ενδιαφέροντος στο email mad-dam-theatergroup@hotmail.com, ως τις 25 Ιανουαρίου 2016.

 

Εισηγητής: MARIO BIAGINI (ΜΑΡΙΟ ΜΠΙΑΤΖΙΝΙ)

συν - διευθυντής του WORKCENTER 

Διοργάνωση: Mad Dam Theatergroup

 

Σύντομο Ιστορικό:

WORKCENTER OF JERZY GROTOWSKI ΚΑΙ THOMAS RICHARDS

 

Ο J. Grotowski, γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες - αναμορφωτές του σύγχρονου θεάτρου, ίδρυσε τo 1986 στην Pontedera της Ιταλίας το κέντρο Workcenter, όπου έζησε και εργάστηκε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, ο J. Grotowski μετέδωσε στους Thomas Richards και Mario Biagini τον καρπό της έρευνας της ζωής του. Σήμερα, το Workcenter, με συνδιευθυντές τους T. Richards και Μ. Biagini, αποτελείται από 18 καλλιτέχνες από 9 χώρες, που εργάζονται σε δύο διαφορετικές δημιουργικές ομάδες: την Focused Research Team in Art as Vehicle υπό τη διεύθυνση του T. Richards και την Open Program υπό τη διεύθυνση τον M. Biagini. Μέχρι σήμερα, ο M. Biagini έχει σκηνοθετήσει έξι πρωτότυπες παραστάσεις με την ομάδα Open Program: I Am America, Electric Party Songs, Not History's Bones – A Poetry Concert, The Night Watch και The Hidden Sayings. Το έργο της ομάδας έχει ως στόχο να ξαναβρεί το ζωντανό στοιχείο του ποιητικού λόγου ως εργαλείο επαφής και δράσης. Σκοπός είναι η δημιουργία  παραστάσεων προσβάσιμων  στο κοινό, που όμως κρατούν ζωντανές μέσα τους τις πτυχές της εσωτερικής διαδικασίας που χαρακτηρίζει την έρευνα. Επίσης, με το Open Program και με διεθνείς συνεργάτες, ο Μ.Biagini έχει ξεκινήσει μια πρακτική έρευνα ενός νέου παραστατικού event, το  Open Choir, στην Ιταλία, τη Νέα Υόρκη και αλλού.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τον Βασίλη Αλεξάκη στο ΚΕΤ
17.02.2017 17:23
Μετά την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου Το Κλαρινέτο, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για ένα νέο κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 30 Mαρτίου μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου.
Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τον Βασίλη Αλεξάκη στο ΚΕΤ
23.01.2017 12:18
Μετά την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου Το Κλαρινέτο, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για ένα νέο κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 30 Mαρτίου μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου.
18.01.2017 11:14
Ο Δημήτρης Στεφανάκης στον Πολυχώρο του Μεταιχμίου, τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου συναντά τους λάτρεις της γραφής και της ανάγνωσης για το σεμινάριο "Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις".
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες για 8η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
09.09.2016 16:37
Για όγδοη χρονιά, ξεκινάει στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.