Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι ακριβοθώρητοι Clock DVA έρχονται στο Gagarin για μία μοναδική συναυλία!

Οι ακριβοθώρητοι Clock DVA έρχονται στο Gagarin για μία μοναδική συναυλία!

To Gagarin 205 σε συνεργασία με την Zero Raid , παρουσιάζει, για πρώτη φορά στη Ελλάδα, τους θρυλικούς CLOCK DVA – το συγκρότημα που ξεκίνησε το 1978 τον experimental/industrial ήχο θα βρίσκεται για μια και μοναδική συναυλία στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου 2016.

 

Στις συζητήσεις περί επιδραστικών γκρουπ, που διαμόρφωσαν ολόκληρες σκηνές, το όνομα των Clock DVA κάνει συχνές εμφανίσεις, και δικαίως: η μπάντα από το Sheffield είναι από τους πρωτοπόρους του industrial, EBM, cyberpunk, και του ηλεκτρονικού ήχου εν γένει, και επηρέασε τη “μουσική που κοιτούσε στο μέλλον”, αφού στο μέλλον ήταν πάντα στραμμένη η ματιά του ιδρυτή τους, Adi Newton.

 

Ο Newton αυτοπροσδιορίζεται ως ένας “ζωγράφος που δημιουργεί μέσα στον ήχο” και αισθάνεται τυχερός που βρέθηκε στον κατάλληλο χώρο, την καταλληλότερη στιγμή, δηλαδή στο Sheffield, όταν έγινε η έκρηξη του New Wave, όταν, δηλαδή η πόλη ήταν ένα φυτώριο καλλιτεχνών και δημουργικών ανθρώπων. Οι Clock DVA χρησιμοποιούσαν λούπες και synths μαζί με κιθάρα και ροκ ενορχηστρώσεις. Μέσα από διαλείμματα, επανενώσεις, αλλαγές στη σύνθεση , και ακόμα και με παραλλαγές του ίδιου ονόματος, ο Adi και η μπάντα συνέχιζαν να πειραματίζονται με samples και υπολογιστές αποτελώντας τους πρωτοπόρους του cyberpunk. Μετά από μια μεγάλη διακοπή 12 ολόκληρων ετών, οι Clock DVA επέστρεψαν το 2008 και στην ενεργό δράση με ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν σε USB drive το 2014 και ένα EP το 2015.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή της, την μπάντα απασχολεί πρωτίστως το να σπρώχνει όσο γίνεται τον ήχο της στα όρια και να χρησιμοποιεί νέες ιδέες και νέα μέσα έκφρασης, που θα περιλαμβάνουν περισσότερες από μία μορφές Τέχνης, έχοντας πάντα στο μυαλό τους περισσότερο το Τώρα παρά το Τότε και το παρελθόν.

 

Το γεγονός, τέλος, ότι από το 1994 οι Clock DVA έχουν παίξει μόνο 3 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη κάνει την βραδιά στις 18 Μαρτίου μοναδική: κανένας οπαδός τις ηλεκτρονικής μουσικής δεν πρέπει να λείψει από το μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα που θα μας προσφέρουν οι Clock DVA.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Toundra live στο Fuzz Live Music Club
09.02.2017 11:55
Οι Ισπανοί Toundra, ένα από τα καλύτερα instrumental σχήματα της Eυρώπης, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η τετραμελής post-rock / experimental μπάντα από τη Μαδρίτη θα βρίσκεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club για μία μοναδική συναυλία. To 2017 συμπληρώνουν 10 χρόνια πορείας και το γιορτάζουν με μια πανευρωπαϊκή περιοδεία η οποία ξεκινά από την Αθήνα, σε μια βραδιά που υπόσχονται να μετατρέψουν σε highlight της δικής τους καριέρας και δικής μας χρονιάς!
Τα καλύτερα μας χρόνια: Συναυλία-Αφιέρωμα στα 60’s, 70’s, 80’s στο θέατρο Βράχων
01.08.2016 11:50
H «Chronos Art Productions» παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στα 60’s, 70’s, 80’s, στο Θέατρο Βράχων, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00.
Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη
28.07.2016 14:59
Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».
Ο Markus Stockhausen για μία μοναδική συναυλία στον Πύργο Μπαζαίου
22.07.2016 16:22
Ο διάσημος τρομπετίστας και συνθέτης Markus Stockhausen θα επισκεφθεί για τρίτη φορά τον Πύργο Μπαζαίου για να δώσει μία μοναδική συναυλία κάτω από «τα χίλια μάτια της νύχτας», την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.