Το Τσάι στη Σαχάρα παρουσιάζει το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, Μαρία Αντουανέτα, Βασίλισσα των Ελλήνων.

Η Μαρία Αντουανέτα έρχεται από τον άλλο κόσμο για να γίνει βασίλισσα των Ελλήνων, όταν μαθαίνει ότι στη χώρα μας οι σπάταλοι ηγεμόνες δεν τιμωρούνται ποτέ.

Πριν τρία χρόνια, το φάντασμα της Μαρίας Αντουανέτας, της πιο σταρ εστεμμένης της Γαλλίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε μπει στο σώμα της Τζέσης Παπουτσή και είχε αναφωνήσει με ενθουσιασμό:

«Εδώ έπρεπε να έχω γεννηθεί! Εδώ έπρεπε να έχω βασιλέψει! Αυτός είναι λαός για να τον κυβερνά μια βασίλισσα και να γίνει ευτυχισμένη! Υπήρχε ποτέ περίπτωση να εξεγερθείτε οι Έλληνες επειδή ήμουνα σπάταλη; Εσείς μέχρι και παράσημο θα μου δίνατε που είχα αδειάσει τα ταμεία!»

Κάθισε που λέτε στη χώρα μας, καλοπέρασε και μετά είπε να επισκεφθεί και άλλες χώρες.

Όμως, σαν την Ελλάδα δεν βρήκε άλλη, ούτε λαό σαν τον δικό μας. Οπότε, επέστρεψε άρον άρον κι αυτή τη φορά επέλεξε το σώμα της Ξανθής Ταβουλαρέα και το «Τσάι στη Σαχάρα» για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Γκεστ σταρ της παράστασης οι: Τσάρος Νικόλαος της Ρωσίας (ο τελευταίος…), Βασιλείς Όθων και Αμαλία της Ελλάδας, Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής (της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του γνωστού σίριαλ), τσολιάδες και ο γυμνός (λόγω κρίσης) μπάρμαν.

Μια ανελέητη σάτιρα της πανέμορφης εφιαλτικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε σε αυτή την υπέροχα καταραμένη χώρα.

Συντελεστές:

Την κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη, σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος. 

Ερμηνεία: Ξανθή Ταβουλαρέα.
Μουσική επένδυση: Κωνσταντίνος Μαρούγκας
Κοστούμι (πιστό αντίγραφο της εποχής): Μάικ Παντελιός

Διάρκεια: 80 λεπτά