Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πορτραίτα γυναικείων μορφών

Πορτραίτα γυναικείων μορφών
Δέκα έργα σε ελαιογραφίες μεγάλων διαστάσεων που αποτυπώνουν γυναικείες μορφές δια χειρός Παναγιώτη Μπελντέκου θα φιλοξενεί η  Γκαλερί Σκουφά το Μάρτιο...

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού ενώ πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μπελντέκου. Τα έργα εικονοποιημένα σε χώρους που δομούνται από το ζωγράφο με πρόθεση να αναδειχθεί η συνθετική ιδιαιτερότητα που τα διέπει, αποτυπώνουν ρεαλιστικά τις μορφές και  συνδυάζονται με αφηρημένα εικαστικά πεδία.

Η σύμμειξη οπτικών αφορμών από το εργαστήριο του ζωγράφου και αφηρημένων πλαστικών παρεμβάσεων, συντάσσει ένα σύνολο που επιχειρεί να αποδομήσει τον αντικειμενικό χώρο. Η συνύπαρξη πλακάτων μονοχρωματικών πεδίων, αυστηρών δομικών γραμμών και γεωμετρικών στοιχείων με πλούσιες σε ματιέρα και υλικότητα ερμηνείες, απαλλάσσει τα έργα από τη μορφική στατικότητα της αυστηρής εικονοποιίας και τους προσδίδει έναν έντονα σύγχρονο εικαστικό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με την ζωγράφο Μαρία Φιλοπούλου στον Ιανό
17.11.2016 12:42
Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη ζωγράφο των βιωμένων προσωπικών παραδείσων και των συνόρων της ευτυχίας, Μαρία Φιλοπούλου.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Πρότζεκτ ΑΤΛΑΣ, του Παναγιώτη Βελιανίτη στην Πειραιώς 260
30.05.2016 17:02
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 την διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση του Παναγιώτη Βελιανίτη, με τίτλο Πρότζεκτ ΑΤΛΑΣ.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».