Ο τομέας Art & Design του ΙΕΚ Δομή, υποστηρίζει την διοργάνωση ενός νέου σεμιναρίου για την τεχνική της ασπρόμαυρης και έγχρωμης φωτογραφίας, διάρκειας 48 ωρών με εισηγητή τον διακεκριμένο φωτογράφο και καθηγητή Ανδρέα Στρίγγλο.

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η εκμάθηση των βασικών γνώσεων της φωτογραφικής τεχνικής, σε ότι  αφορά τη λήψη, την εμφάνιση και την  εκτύπωση  φωτογραφιών. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της   φωτογραφίας, να δημιουργήσουν ένα αρχικό portfolio με αξιόλογες εικόνες και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους εξασφαλίζουν μια  επιτυχημένη συμμετοχή σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές του τομέα εφαρμοσμένων και καλών τεχνών, σε σπουδαστές και αποφοίτους ΙΕΚ του τομέα Art & Design, και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την  Φωτογραφία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, δυνατότητα εκτύπωσης των φωτογραφιών και συμμετοχής  τους στην ετήσια έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει το ΙΕΚ Δομή.  Το σεμινάριο περιλαμβάνει 12 εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών και η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί στις 4 Μαρτίου 2009.