Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΕΒΓΕ 2016: Υποβολή συμμετοχών

ΕΒΓΕ 2016: Υποβολή συμμετοχών

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), ο μαζικότερος θεσμός προβολής και ανάδειξης της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας, ξεκινά το ταξίδι του για 15η συνεχή χρονιά.

Η αναγνώριση που φέρνει ένα βραβείο ΕΒΓΕ, δίνει αναμφίβολα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού (αφιερώματα στον ξένο Τύπο κ.λπ.). Στόχος των ΕΒΓΕ ήταν και παραμένει η αναγνώριση και η καθιέρωση νέων ονομάτων της ελληνικής δημιουργίας, αλλά και η επιτυχής προώθηση του ελληνικού design, εντός κι εκτός συνόρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους για τα ΕΒΓΕ 2016, έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.ebge.gr

Η οπτική επικοινωνία καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα δημιουργιών: από σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, συσκευασιών και γραφικών χώρου, μέχρι εικονογραφήσεις και σχεδιασμό app και ιστοσελίδων - και ο ανταγωνισμός στους τομείς αυτούς είναι εξίσου μεγάλος.

Στις τρεις κριτικές επιτροπές (γραφιστική – εικονογράφηση – ψηφιακές εφαρμογές) που θα κληθούν να αξιολογήσουν τους συμμετέχοντες, και να επιλέξουν τους φετινούς νικητές , περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από το ευρύτερο φάσμα του τομέα της δημιουργίας, ανάμεσά τους και μέλη των Δ.Σ. της ΕΓΕ και της ico-D.

Όπως κάθε χρόνο, η φετινή ταυτότητα των ΕΒΓΕ, ανατέθηκε στο γραφείο που κέρδισε στην περσινή διοργάνωση, το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ. Κατά συνέπεια την ταυτότητα των βραβείων, επιμελούνται φέτος οι G Design Studio. Το concept λειτουργεί σε ένα δυστοπικό παρόν, όπου όλα οφείλουν και πρέπει να πάνε καλύτερα, όλα είναι δυνατά. Με σύμβολο της καμπάνιας των ΕΒΓΕ 2016, σημαίες-λογότυπα από εικονικά γραφιστικά κινήματα, που πρεσβεύουν την ανάγκη για ελευθερία, αυτό-έκφραση, σπάσιμο κανόνων και αλληλεγγύη μεταξύ της γραφιστικής κοινότητας, το δυνάμει καλύτερο φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ, και η επίτευξή του αναδεικνύεται σε ορατό στόχο.

Τα 15α Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, όπως και κάθε προηγούμενη διοργάνωση, τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Design (ico-D) και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Η τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ 2016 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Κάλεσμα συμμετοχών στο 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου
22.02.2017 17:05
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τη διερεύνηση του κόσμου μέσα από την ανθρωπολογία και την εικόνα, απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών που έχουν δημιουργηθεί από ανθρωπολόγους (ή ειδικούς συγγενών κλάδων), καθώς και φοιτητικών ταινιών που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room18 από τις ΔΟΜΕΣ: Πρόσκληση συμμετοχής
24.05.2016 16:39
Η υποβολή συμμετοχών με μειωμένο τέλος για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού Room 18, τον πρώτο διαγωνισμό με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, 18m2 - 24m2, συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα 30 Μαϊου.
Οι νικητές των βραβείων ΕΒΓΕ 2016
15.04.2016 14:56
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; Αναμφίβολα ναι, αν κρίνουμε από το πλεόνασμα ταλέντου, καλής διάθεσης και ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης που πλημμύρισε την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χθες Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά την τελετή απονομής των 15ων Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης.
ΕΒΓΕ 2016: Η τελετή απονομής στη Στέγη
06.04.2016 15:09
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γραφιστικής, του branding, του σχεδιασμού ψηφιακών μέσων και της εικονογράφησης, για τη μεγάλη βραδιά της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας.