Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Harold Mabern και το τρίο του στο Half Note

Ο Harold Mabern και το τρίο του στο Half Note

Ο Harold Mabern, η μαγεία του θρυλικού «Mr. Big Hands» της τζαζ, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016.

Ο πιανίστας Harold Mabern είναι ένας από τους καλύτερους post-bop μουσικούς. Σε όλη την πορεία του έχαιρε εκτίμησης και οι συνάδελφοί του τον θεωρούσαν ως άψογο session μουσικό . Γεννήθηκε το 1936 στο Μέμφις και ξεκίνησε στη μουσική παίζοντας ντραμς. Σύντομα όμως στράφηκε στο πιάνο , μαθαίνοντας μόνος του και έχοντας ως πρότυπο στυλίστες όπως ο Phineas Newborn, Jr. Παρότι ο Mabern παρέμεινε ουσιαστικά αυτοδίδακτος, εξέλιξε μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα στην σύγχρονη hard bop, post-bop και soul jazz. Αρχικά στο Σικάγο και από τα τέλη των ‘50’s στη Νέα Υόρκη, ο Harold Mabern έφτιαξε μια καριέρα που τον συνέδεσε με όλη την αφρόκρεμα της τζαζ (Donald Byrd, Roy Haynes, Miles Davis, J.J. Johnson, Lee Morgan, Sonny Rollins κ.ά.).

Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στα τέλη των ‘60’s και μέχρι σήμερα παραμένει ιδιαίτερα εκλεκτική – με άλμπουμ που ξεχωρίζουν σε εταιρίες όπως Prestige, Sackville, DIW, Venus κ.ά. ενώ οι συνεργασίες του είναι πολυάριθμες και πολύ δύσκολο να καταμετρηθούν επακριβώς.

Ο Harold Mabern είναι ένας τζάζμαν με μεγάλη δημοτικότητα σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη και η μουσική του παρουσία αντικατοπτρίζεται σε άλμπουμ όπως το πρόσφατο “Afro Blue” όπου συμμετέχει η αφρόκρεμα του σύγχρονου jazz vocal.  Το τρίο του είναι ένα μόνιμο και σταθερό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ο φίλος και συνεργάτης του ντράμερ Joe Farnsworth και το οποίο μπορούμε να ακούσουμε σε άλμπουμ όπως “Right on Time”, “Live at Small’s” κ.ά.

Harold Mabern – piano
Matyas Hofecker – bass
Joe Farnsworth - drums

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Τραγούδια μιας ζωής από τον Γιάννη Σπανό στο Half Note
01.03.2016 12:59
Ο Γιάννης Σπανός θα εμφανιστεί στο Half Note για δύο συναυλίες γεμάτες με Τραγούδια μιας ζωής, την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.