Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Benares: έκθεση στη γκαλερί του The Sowl

Benares: έκθεση στη γκαλερί του The Sowl

Η γκαλερί του The Sowl ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της και φιλοξενεί μια έκθεση έκπληξη!

Στο πλήρως μεταμορφωμένο ιστορικό κτήριο των στάβλων του ‘Οθωνα στο κέντρο της Αθήνας, η ενσωματωμένη γκαλερί  θα  παρουσιάζει  έργα σύγχρονων καλλιτεχνών σε άμεσο διάλογο με τη δημόσια σφαίρα και το ευρύ κοινό. Η έκθεση με τίτλο “Benares” εγκαινιάζει την Sowl Gallery και είναι εμπνευσμένη από την μυστηριώδη πόλη  Βαρανάσι, γνωστή και ως το ιερό κέντρο της Ινδίας, όπου η αιωνιότητα και η ευεξία συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία . Πρόκειται για μια  από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο όπου ενέπνευσε  αμέτρητους καλλιτέχνες διαχρονικά, ανάμεσά τους και τον νομπελίστα Ταγκόρ.

Ο μύθος της πόλης θέλει τους θεούς να κατεβαίνουν στη γη ώστε να διαφωτίσουν τους θνητούς. Οι καλλιτέχνες σε αυτή τη συλλογή εμπνέονται  από την αρχιτεκτονική και τις θρησκευτικές παραδόσεις που αποτελούν το σύνολο του πολιτισμού αυτού του ξεχωριστού μέρους και αναδιπλώνουν μια νέα προοπτική για τη ζωή. Σε αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα ο θεατής βάζει ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια και επαναπροσδιορίζει την συνάντηση της φύσης με την πόλη, του ανθρώπου με το ζώο, της Τέχνης με την επιστήμη, διερευνώντας το ρόλο των εικόνων στην αναδόμηση του παρελθόντος. Η έκθεση έχει καθαρά βιωματικό χαρακτήρα και πραγματεύεται κυρίως τον τρόπο  που καθορίζεται η σχέση μας με το παρελθόν και  παρόν, ανασυνθέτοντας τα κομμάτια της ιστορίας. Η συλλογή Benares αποτελεί μέρος του εικαστικού εγχειρήματος με τίτλο “Ramamurty _ Enjoying face” της Aygerim Djumataeva και του Anton Popov από το Καζακστάν.

Στην έκθεση θα υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τον φακό του Maxim Zolotukhin.

"Benares is older than history, older than tradition, older even than legend and looks twice as old as all of them put together." - Mark Twain.

Επιμέλεια έκθεσης: Αιμιλία Σωτήρχου

Σχετικές ειδήσεις
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.
Ciò che vedi e: Έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στη γκαλερί του The Sowl
28.03.2016 15:16
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή με τίτλο “Ciò che vedi e”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.
Waves of Infinity: Έκθεση της Μίλυ Μαρτιώνου στη γκαλερί του The Sowl
28.01.2016 15:06
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μίλυ Μαρτιώνου με τίτλο “Waves of Infinity”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.