Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Κόρη του Παρτιζάνου

Η Κόρη του Παρτιζάνου
Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα Λουί Ντε Μπερνιέ Η Κόρη του Παρτιζάνου, στο Public του Συντάγματος και στη συνέχεια στα υπόλοιπα καταστήματα του Public στην Ελλάδα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον αγαπημένο λογοτέχνη.

Το τελευταίο του βιβλίο, Η Κόρη του Παρτιζάνου, μια συγκινητική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν Λονδρέζο ιατρικό επισκέπτη και μία Γιουγκοσλάβα πόρνη που καταδεικνύει ότι καμιά ζωή δεν είναι συνηθισμένη, έχει ήδη κερδίσει τους αναγνώστες του κι έχει αποσπάσει πολύ καλές κρητικές.

Ο Λουί Ντε Μπερνιέ, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954, το 1990 αποφάσισε να γράψει το πρώτο του βιβλίο το οποίο του χάρισε το βραβείο Commonwealth Writers Prize, για το καλύτερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς. Ένα χρόνο αργότερα κερδίζει το ίδιο βραβείο για  το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Η μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση όμως για τον συγγραφέα ήρθε όταν έγραψε, το 1995, το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι το οποίο του χάρισε άλλο ένα βραβείο, αυτό της Βρετανικής Κοινοπολιτείας Συγγραφέων, για το καλύτερο βιβλίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο κέρδισε το λογοτεχνικό κοινό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, κατακτώντας και το κοινό της 7ης τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Η κόρη της Αυστραλίας - Harmony Verna
25.01.2017 09:48
Το βιβλίο της Harmony Verna, Η κόρη της Αυστραλίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση Μαρία-Ρόζας Τραϊκόγλου.
Η κόρη της κατοχής - Ελευθερία Δήμου - Χωνιανάκη
24.08.2016 13:25
Από τις Εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το βιβλίο, Η κόρη της κατοχής της Ελευθερίας Δήμου - Χωνιανάκη.
Η Κόρη των Καλαβρύτων - Θανάσης Φροντιστής
19.07.2016 10:36
Από της εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Κόρη των Καλαβρύτων του Θανάση Φροντιστή.
Θ. Ρακόπουλος & Κ. Γιαλένιος για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη
08.04.2016 10:09
Στο πλαίσιο των συναντήσεων για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα & το Έναστρον Βιβλιοκαφέ το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των Υποψήφιων Θοδωρή Ρακόπουλου, για το βιβλίο του «νυχτερίδα στην τσέπη» εκδόσεις Νεφέλη και Κυριάκου Γιαλένιου, για το βιβλίο του «Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα» εκδόσεις Ψυχογιός.
Η κόρη του ταριχευτή - Kate Mosse
28.03.2016 10:33
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Η κόρη του ταριχευτή της Kate Mosse σε μετάφραση της Μυρσίνης Γκανά.