Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσωπα, χώροι και τοπία

Πρόσωπα, χώροι και τοπία
Η Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Έλλης Γρίβα με τίτλο: Ναι. Το Δεμένο Σπίτι και την έκθεση ζωγραφικής της Μελίνας Αποστολίδου με τίτλο:  Urban Spaces.

Τα χρώματα στη ζωγραφική της Έλλης Γρίβα διηγούνται και τα σχήματα και οι μορφές ακολουθούν. Το υλικό υπόβαθρο των έργων, το Χαρτί. Λεπτό, ευαίσθητο και εύθραυστο από μόνο του, μεταμορφώνεται σε δυνατό και ανθεκτικό υλικό όταν η καλλιτέχνης επικολλά τη μία στρώση χαρτιού επάνω στην άλλη, δημιουργώντας ένα είδος φυσικού ανάγλυφου καμβά. Το χαρτί πλάθεται σε πολύμορφα σχήματα, ακανόνιστα περιγράμματα και όγκους.

Τα έργα λειτουργούν ένα ένα ξεχωριστά, διηγούμενα μια ιστορία ή και όλα μαζί ως σύνολο και εγκατάσταση στο χώρο, στην οποία ο θεατής μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στους τρεις βασικούς της χώρους, την Πατρική Οικία, το Καινό Σπίτι και τον Κήπο. Μια ιστορία για μεγάλους, μια ιστορία για τη Ζωή, με συναίσθημα κι ευαισθησία, αλλά και την σκληρή αποτύπωση των δύσβατων συχνά μονοπατιών που καλούμαστε να διαβούμε. Μια ιστορία για την προσπάθεια και την Αλήθεια πάνω απ’ όλα, με Αισιοδοξία και Πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο!

Στην έκθεση της Μελίνας Αποστολίδου τα έργα πηγάζουν από εικόνες που η καλλιτέχνης έχει φωτογραφήσει στο κέντρο της Αθήνας ή έχει βρει στο διαδίκτυο από ομάδες που εξερευνούν εγκαταλελειμμένα κτίρια πόλεων. Στις μορφές αυτές αναγνωρίζει τοπία. Πρόκειται για φανταστικούς και πραγματικούς κόσμους και μια εικαστική διαδικασία αποκρυπτογράφησής τους. Φυσικό και Αστικό τοπίο, σε διάλογο και σύζευξη. Στη διαδικασία αυτή καταγράφει τα σχήματα φθοράς που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα του χρόνου, προσθέτει λεπτομέρειες αρχιτεκτονικών αστικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να τα μετεξελίσσει σε ανορθόδοξα τοπία.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
21.02.2017 17:17
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την ατομική έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα με τίτλο: Η εμπλοκή του χώρου: από τα Χαρακτικά στα “Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία”.
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Ελλάδα, η χώρα του ποτέ και του πάντοτε: έκθεση του Νάνου Βαλαωρίτη στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος
10.05.2016 14:47
Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος – δεξαμενή η ατομική έκθεση ζωγραφικής του λογοτέχνη και ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, με τίτλο Ελλάδα η χώρα του ποτέ και του πάντοτε.
Δίδυμα Τοπία: Έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στο βιβλιοπωλείου του ΜΙΕΤ
08.03.2016 13:30
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στις 8 μμ, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Βουδούρογλου, με τίτλο ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΠΙΑ στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.