Η Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Έλλης Γρίβα με τίτλο: Ναι. Το Δεμένο Σπίτι και την έκθεση ζωγραφικής της Μελίνας Αποστολίδου με τίτλο:  Urban Spaces.

Τα χρώματα στη ζωγραφική της Έλλης Γρίβα διηγούνται και τα σχήματα και οι μορφές ακολουθούν. Το υλικό υπόβαθρο των έργων, το Χαρτί. Λεπτό, ευαίσθητο και εύθραυστο από μόνο του, μεταμορφώνεται σε δυνατό και ανθεκτικό υλικό όταν η καλλιτέχνης επικολλά τη μία στρώση χαρτιού επάνω στην άλλη, δημιουργώντας ένα είδος φυσικού ανάγλυφου καμβά. Το χαρτί πλάθεται σε πολύμορφα σχήματα, ακανόνιστα περιγράμματα και όγκους.

Τα έργα λειτουργούν ένα ένα ξεχωριστά, διηγούμενα μια ιστορία ή και όλα μαζί ως σύνολο και εγκατάσταση στο χώρο, στην οποία ο θεατής μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στους τρεις βασικούς της χώρους, την Πατρική Οικία, το Καινό Σπίτι και τον Κήπο. Μια ιστορία για μεγάλους, μια ιστορία για τη Ζωή, με συναίσθημα κι ευαισθησία, αλλά και την σκληρή αποτύπωση των δύσβατων συχνά μονοπατιών που καλούμαστε να διαβούμε. Μια ιστορία για την προσπάθεια και την Αλήθεια πάνω απ’ όλα, με Αισιοδοξία και Πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο!

Στην έκθεση της Μελίνας Αποστολίδου τα έργα πηγάζουν από εικόνες που η καλλιτέχνης έχει φωτογραφήσει στο κέντρο της Αθήνας ή έχει βρει στο διαδίκτυο από ομάδες που εξερευνούν εγκαταλελειμμένα κτίρια πόλεων. Στις μορφές αυτές αναγνωρίζει τοπία. Πρόκειται για φανταστικούς και πραγματικούς κόσμους και μια εικαστική διαδικασία αποκρυπτογράφησής τους. Φυσικό και Αστικό τοπίο, σε διάλογο και σύζευξη. Στη διαδικασία αυτή καταγράφει τα σχήματα φθοράς που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα του χρόνου, προσθέτει λεπτομέρειες αρχιτεκτονικών αστικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να τα μετεξελίσσει σε ανορθόδοξα τοπία.