Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

 

Η έκθεση αποσκοπεί στη διεξαγωγή απτικών μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες.

 

Τα περισσότερα μουσεία τέχνης του κόσμου θεωρούν αυτονόητη την προσταγή «Μην αγγίζετε!», σκοπός της οποίας είναι όχι μόνο η προστασία των εκθεμάτων αλλά και ο συμβολικός διαχωρισμός ανάμεσα στην τέχνη (και τους θεσμούς που την υποστηρίζουν) και το ευρύ κοινό. Στην έκθεση «Άγγιξε την Τέχνη» οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν να εξερευνήσετε απτικά τα έργα τους και να ανατρέψετε στην πράξη τον συνήθη οφθαλμοκεντρικό χαρακτήρα των περισσότερων εικαστικών εκθέσεων.

 

Την έκθεση συμπληρώνουν μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες, βλέποντες και μη, σχετικά με την προσέγγιση της τέχνης μέσω της αφής αλλά και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών όσον αφορά την τυφλότητα και την οπτική αναπηρία.

 

Επιμέλεια έκθεσης και σχεδιασμός μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων: Φοιτητές Μουσειοπαιδαγωγικής, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Συντονισμός: Εσθήρ Σολομών, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Εικαστικοί:

Άντρια Πολυκάρπου

Ελένη Γάθη

Πέγκα Χανιώτη-Καϊσίδου

Ηλιάνα Σιάργκα

Ευαγγελία Κανακάκη

Δημήτρης Βαβούρας

Κατερίνα Τάνου

Δημήτριος Ζήνας

Δανάη Κωλέτη

Ζωή Καλαμάκη

Σοφία Σαββίδου

Τζούλια Ιννέστο

Νίκος Αρζουμανίδης

Αλέξανδρος Γαρνάβος

Χρύσα Γώτα

Έλενα Κολοβού

Ευαγγελία Καλίνογλου

 

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν επίσης:

Ινώ Γιαννακοπούλου

Μαρίλια Νταρίλλη

Λήδα Λοξού-Ανδρέου

Κωνσταντίνος Δρακάτος

Νάνσυ Παπαγιαννοπούλου

Αγγελική Κεφαλά

 

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Παναγιώτη Γιώτη και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Ηπείρου για τη βοήθειά τους.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών: η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
12.04.2016 16:10
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19:30.