Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Παράδεισος στη Δύση

Παράδεισος στη Δύση
Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά κλείνει την αυλαία του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου και κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της.

Ο Παράδεισος στη Δύση είναι η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή που υπογράφει ως σκηνοθέτης ο Κώστας Γαβράς μετά από 42 χρόνια διεθνούς κινηματογραφικής πορείας. Ο Γαβράς έγραψε και το σενάριό της σε συνεργασία με τον Ζαν-Κλωντ Γκρυμπέργκ, τον σεναριογράφο του Αμήν και του Τσεκουριού και οι διάλογοι ακούγονται στα γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά.

Για την υλοποίησή της ένωσαν τις δυνάμεις τους τρεις εταιρείες παραγωγής (KG PRODUCTIONS, ODEON, PATHÉ PRODUCTIONS), τρία τηλεοπτικά δίκτυα (France 3 Cinéma, Nova, EΡΤ) καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στη συμπαραγωγή αυτή συμμετείχαν ακόμη η Φίνος Φιλμ και η East Media Services. Επίσης, την υποστήριξή τους παρείχαν τα ελληνικά Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, καθώς και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus, το συνδρομητικό κανάλι CinéCinéma και η Περιφέρεια της Île-de-France.

Σχετικές ειδήσεις
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Φωτιά στη Θάλασσα, του Τζιανφράνκο Ρόζι: Πρεμιέρα στη Στέγη
17.03.2016 13:55

Μπορεί μια ταινία να αλλάξει τον κόσμο; Ο Τζιανφράνκο Ρόζι που κατέκτησε τη Χρυσή Άρκτο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου έρχεται στην Αθήνα.
Στο Fuocoammare η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου
22.02.2016 15:07
Στο Fuocoammare (Fire at Sea) του Gianfranco Rosi, απονέμηθηκε η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που του απονέμεται το μεγάλο βραβείο στην ιστορία του Φεστιβάλ.
Πρεμιέρα στο σινεμά για τον Χιονάνθρωπο του Jo Nesbo!
27.01.2016 14:20
Ανακοινώθηκε η επίσημη πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Χιονάνθρωπου» του Jo Nesbo με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χάρι Χόλε.
Suntan: Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ
21.01.2016 15:47
Η τρίτη και πολυαναμενόμενη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Bank Bang», «Wasted Youth»), γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη Αντίπαρο, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, ανάμεσα σε σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο.