Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παράδεισος στη Δύση

Παράδεισος στη Δύση
Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά κλείνει την αυλαία του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου και κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της.

Ο Παράδεισος στη Δύση είναι η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή που υπογράφει ως σκηνοθέτης ο Κώστας Γαβράς μετά από 42 χρόνια διεθνούς κινηματογραφικής πορείας. Ο Γαβράς έγραψε και το σενάριό της σε συνεργασία με τον Ζαν-Κλωντ Γκρυμπέργκ, τον σεναριογράφο του Αμήν και του Τσεκουριού και οι διάλογοι ακούγονται στα γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά.

Για την υλοποίησή της ένωσαν τις δυνάμεις τους τρεις εταιρείες παραγωγής (KG PRODUCTIONS, ODEON, PATHÉ PRODUCTIONS), τρία τηλεοπτικά δίκτυα (France 3 Cinéma, Nova, EΡΤ) καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στη συμπαραγωγή αυτή συμμετείχαν ακόμη η Φίνος Φιλμ και η East Media Services. Επίσης, την υποστήριξή τους παρείχαν τα ελληνικά Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, καθώς και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus, το συνδρομητικό κανάλι CinéCinéma και η Περιφέρεια της Île-de-France.

Σχετικές ειδήσεις
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Πρεμιέρα για την ταινία Η Αλίκη Mέσα από τον Kαθρέφτη
27.05.2016 13:50
Επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα έκανε η νέα ταινία της Disney «Η Αλίκη Mέσα από τον Kαθρέφτη» σε σκηνοθεσία James Bodin, το πολυαναμενόμενο sequel της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Tim Burton που μάγεψε πριν από χρόνια κοινό και κριτικούς.
Η ΑΜΑ Films με Τζιμ Τζάρμους & Παρκ Τσαν-Γουκ στο 69ο Φεστιβάλ Καννών
28.04.2016 12:02
Η εταιρεία κινηματογραφικής διανομής ΑΜΑ Films εξασφάλισε για την ελληνική αγορά τα δικαιώματα των νέων ταινιών του Τζιμ Τζάρμους "Paterson" και του Παρκ Τσαν-Γουκ "The Handmaiden", οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (11-22 Μαΐου 2016).
1st Mediterranean Surf Contest – The Recap: Πρεμιέρα της ταινίας στο Kitty Cat
11.04.2016 13:30
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ώρα 20:30, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του 1st Mediterranean Surf Contest, στο γνωστό μας Kitty Cat, στο Σύνταγμα.
Φωτιά στη Θάλασσα, του Τζιανφράνκο Ρόζι: Πρεμιέρα στη Στέγη
17.03.2016 13:55

Μπορεί μια ταινία να αλλάξει τον κόσμο; Ο Τζιανφράνκο Ρόζι που κατέκτησε τη Χρυσή Άρκτο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου έρχεται στην Αθήνα.