Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

AVDP Team: 6ο φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

AVDP Team: 6ο φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Το Athens Video Dance Project ξεκίνησε ως φεστιβάλ το 2010, για να καταλήξει μετά από 6 χρόνια να είναι project - αυτό που λέει και το όνομά του! Ένα ετήσιο project, που τρέχει όλο το χρόνο με το AVDP φεστιβάλ, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AVDP.edu, το πρόγραμμα περιοδείας AVDP on TouR, το AVDP in community και το AVDP tv. Πίσω από όλα αυτά υπάρχει μία πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων η οποία μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο και σε ιδέες και σε αριθμό! Η βασική ομάδα οργάνωσης και παραγωγής, AVDP Team, αποτελείται από 4 χορευτές και  συνεργάζεται με άλλους 7 επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δραστηριοτήτων του AVDP. Πέρα από αυτούς, ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών στηρίζει αυτό το αυτοοργανωμένο εγχείρημα. Η συμμετοχή τους είναι ανεκτίμητη και τους ευχαριστούμε πολύ.

Αφετηρία του εγχειρήματος είναι η ίδια η τέχνη του videodance. Μία νέα υβριδική μορφή τέχνης, αυτόνομη και ανεξάντλητη. Αρχικά αφορούσε την αποτύπωση της βαθιάς συγγενικής σχέσης του χορού με την κινούμενη εικόνα. Τώρα πια αποτελεί μία δυναμική καλλιτεχνική διέξοδο -μία παλέτα με πολυποίκιλες εκφραστικές δυνατότητες.Το videodance είναι το απόσταγμα δύο τεχνών: του χορού και του κινηματογράφου και ως τέτοιο το ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο, ερευνώντας τα όριά του και προσπαθώντας να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με το κοινό του AVDP φεστιβάλ.

Όσον αφορά το 6ο φεστιβάλ, πρόκειται για μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, με συμμετοχές από 40 διαφορετικές χώρες. Έχει πλούσιο και διαφορετικό πρόγραμμα κάθε μέρα. Το 6ο φεστιβάλ φιλοξενεί live διαδραστικές παραστάσεις, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, αλλά και συνεντεύξεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ενότητες των σύντομων έργων videodance (OFFICIAL SHORTS), τα οποία αποτελούν έμπνευση μέσα από πολύμορφες αφηγήσεις, αισθητικές και κινηματογραφικές τεχνικές.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το φεστιβάλ προσφέρει χώρο σε καλλιτέχνες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους projects και στην ουσία είναι ένα φεστιβάλ καλλιτεχνών. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση και η συνέχειά του.

Επίσης, το κάθε φεστιβάλ AVDP διακρίνεται για τον νεανικό του χαρακτήρα και για την αμεσότητα της επικοινωνίας του κοινού με τους δημιουργούς. Πραγματοποιείται σε έναν πολύ δημιουργικό χώρο της Α.Σ.Κ.Τ, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη, από την πρώτη στιγμή, να ενσωματώνεται αφήνοντάς του την αίσθηση ότι δεν είναι απλός θεατής, αλλά μέρος της διαδικασίας.

Δυσκολίες και αγωνίες; Ναι, πολλές...Το δύσκολο κομμάτι προέρχεται κυρίως από την έλλειψη οικονομικών πόρων, που μας περιορίζουν πάντα όταν περνάμε στο στάδιο την υλοποίησης. Προσπαθούμε, όμως, να βρίσκουμε λύσεις αφήνωντας το όραμά μας ανέπαφο. Προσκλήσεις, προκλήσεις, προτάσεις και πληροφορίες για ανεύρεση πόρων είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες!

Σας περιμένουμε και ευχόμαστε να απολαύσετε την 6η έκδοση του AVDP.
Καλή θέαση!

AVDP Team.


Γιάννης Καρούνης: Οργάνωση παραγωγής - Καλλιτεχνικός συντονιστής
(χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος χορού, κινηματογραφιστής, ιδρυτής της ομάδας χορού Saltator, δημιουργός της χορευτικής διαδικτυακής κοινότητας www.dancetheater.gr)

Χρυσάνθη Μπαδέκα: Οργάνωση παραγωγής - Καλλιτεχνική συντονίστρια
(freelance χορεύτρια και video-designer, επιμορφώτρια των καθηγητών χορού των  καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας στον τομέα χορός & media, ιδρυτικό μέλος της κολλεκτίβας BelleVille)

Νικόλ Κοϊμτζή: Βοηθός οργάνωσης παραγωγής
(χορεύτρια, δασκάλα χορού, οικονομολόγος)

Ελισάβετ Πλιακοστάθη: Βοηθός οργάνωσης παραγωγής
(χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού, ιδρύτρια της ομάδας χορού 58+3)

Ελεάννα Ψωμιάδου: Υπεύθυνη χορηγιών & εθελοντών
(υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού, διαχειρίστρια πολιτιστικών εκδηλώσεων)

Έλενα Νοβάκοβιτς: Επικοινωνία
(φιλόλογος, διαχειρίστρια πολιτιστικών εκδηλώσεων)

Κωνσταντίνος Ρίζος: Γραφίστας
(χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος χορού, κινηματογραφιστής)

Ιlona Binenbaum: Film Traffic Coordinator

Κατερίνα Κατάκη: Βοηθός οργάνωσης επικοινωνίας και χορηγιών

Γιούλη Ρεγκινάκη: Βοηθός μοντάζ

Μαριέττα Παυλάκη: Bοηθός οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος

Info: Το AVDP από το 2014 αναπτύσσεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία BelleVille με ιδρυτικά μέλη τον Γιάννη Καρούνη, τη Χρυσάνθη Μπαδέκα και την Ελισάβετ Πλιακοστάθη.

www.athensvideodanceproject.grΠερισσότερες πληροφορίες για το 6ο φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Αντώνης Παπαδόπουλος: Μερικές σκέψεις για το Φεστιβάλ Δράμας
19.09.2016 17:17
Η ύψιστη μορφή της επικοινωνίας και της επαφής είναι γιορτή. Και – ναι- αυτό είναι το Φεστιβάλ Δράμας. Η συνάντηση με ανθρώπους που σου αποκαλύπτουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής. Και είναι μέθεξη να γίνεσαι κοινωνός αυτών των διαφορετικών εκδοχών που παρουσιάζονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ μας. Πλουτίζει τη χαρά της επικοινωνίας.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»: Το όραμά μας
24.08.2016 11:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45,000 φίλους / μέλη - από όλη την Ελλάδα.
Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!
23.08.2016 10:11
Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.
Γιάννης Βακαρέλης:  Ναύπλιο μαγευτικά φιλόμουσο
16.06.2016 16:19
Πριν από 25 χρόνια, ο αείμνηστος χορδιστής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ο Θανάσης Χαϊτόπουλος φύτεψε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Τριανόν ένα κλαδάκι λέγοντας τα παρακάτω λόγια εκείνο το πρωινό: «Αυτό θα γίνει μια μέρα το δέντρο του Φεστιβάλ μας». Άλλοι χαμογέλασαν, άλλοι τον κοίταξαν περίεργα… Ο Θανάσης, τελικά, είχε δίκιο. Μπροστά στο Τριανόν υψώνεται το δέντρο του, μέχρι σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα μετά.