Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνουν την προβολή μιας σειράς ταινιών με θέμα παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» στις 22, 23 & 24 Ιανουαρίου 2016 με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Πείνα» που αφορά στην απεργία πείνας του Ιρλανδού αγωνιστή Bobby Sands στη Θατσερική Βρετανία.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου σειρά έχει η ταινία «Αιχμάλωτη» που αφορά στις παράνομες υιοθεσίες κατά την διάρκεια της δικτατορίας Videla. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία αυτή μάς παραχωρήθηκε από την Πρεσβεία Αργεντινής με την ευγενική διαμεσολάβηση του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και την πολύτιμη βοήθεια της κ. Νάνας Παπανικολάου Gestora Cultural Instituto Cervantes de Athenas.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ακολουθεί το ντοκιμαντέρ «Ασήμι στο Νερό» που αφορά στον πόλεμο στη Συρία και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015. Σημειώνεται ότι  είναι η πρώτη φορά που θα προβληθεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ στην Αθήνα.

Στον χώρο θα υπάρχουν προς πώληση υλικά της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς και ερανικό κουτί για την ενίσχυση της δράσης της.

Σχετικές ειδήσεις
Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες: Ο κινηματογράφος για εφήβους
18.11.2016 16:14
Η κινηματογραφική δράση “Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες” οργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, και έχει ως σκοπό την προβολή ταινιών σε Λύκεια της Αττικής με θεματικές όπως ο ρατσισμός, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι επιπτώσεις του φασισμού.
29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
04.10.2016 14:39
Μαχητικά και αποκαλυπτικά, με συγκλονιστικές εικόνες και ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που ξεπερνούν τα όριά τους, είναι τα φιλμ που προβάλλονται στο 29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
20.09.2016 16:58
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να συμμετέχει μαζί με 32 συνεργαζόμενους φορείς σε Αθήνα και Πειραιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ιστορικά ντοκυμαντέρ σε πρώτη προβολή στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
01.04.2016 15:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο της στρατιωτικής επίθεσης της Γερμανίας στην Ελλάδα το 1941.
4η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου
09.03.2016 15:32
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό κινηματογράφο από τις 17-23 Μαρτίου 2016.