Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Τέχνη της Ανακύκλωσης

Η Τέχνη της Ανακύκλωσης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ΙΕΚ Δομή σε συνεργασία με τον τομέα Art & Design  διοργανώνει τον Πανελλήνιο μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό Η Τέχνη της Ανακύκλωσης.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και φοιτητές ηλικίας 16-24 ετών, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μια σύνθεση με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, ξύλο, σίδερο, ύφασμα, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, φελλό, σίδερο, κ.α., και  να  αναδείξουν την ομορφιά  και την αισθητική των υλικών, μετατρέποντας σε τέχνη, με τις ιδέες και το μεράκι τους, τη δύναμη της ύλης λίγο πριν πεθάνει.

Το concept του φετινού διαγωνισμού Η Τέχνη της Ανακύκλωσης 2009, περιλαμβάνει θεματικές δημιουργίες σχετικά με: fashion - sound - electrical & electronical recycling. Τα έργα των συμμετεχόντων, θα είναι δημιουργίες ελεύθερων διαστάσεων, σε δυσδιάστατη  ή τρισδιάστατη κατασκευή (πίνακας, ανάγλυφο, γλυπτό κ.α.) με ελεύθερη τεχνική ή τεχνοτροπία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα έργα τους από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και Δευτέρα 13 Απριλίου, στη γραμματεία του ΙΕΚ Δομή.  Όλα τα έργα θα εκτεθούν επώνυμα στη Στοά του Βιβλίου (Μέγαρο Αρσάκη), από 9 έως 12 Ιουνίου 2009. Η διεύθυνση του ΙΕΚ Δομή θα βραβεύσει τα επτά καλύτερα έργα με υποτροφίες συνολικού ύψους 22.000 €, απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία , στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.