Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
 
Σε κάθε συνάντηση σύγχρονοί μας ποιητές, αν και εκπρόσωποι διαφορετικών ηλικιακών «γενιών», κομίζουν τη δική τους ποιητική φωνή , με τις δυνατότητές τους, τις τάσεις και τις μεταξύ τους αποκλίσεις να ανοίγουν το διάλογο περί ποίησης. Στις 11 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνάντηση του 2016, διάβασαν ποιήματά τους οι ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ.
 
Στη συνέχεια οι ποιητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν απέναντι σε ζητήματα θεματικής, θεματικών πυρήνων αλλά και ποιητικής μορφής, καθώς το κοινό παρατήρησε ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν σαφέστερο θέμα και πιο σφιχτή μορφή ενώ οι μικρότεροι ηλικιακά γράφουν περισσότερο σπαραγματικά χωρίς έναν εμφανώς προσδιορισμένο θεματικό πυρήνα. Οι ίδιοι οι ποιητές, αναφερόμενοι στη σύγχρονη ποίηση, την χαρακτήρισαν μάλλον ως συνθετική παλιότερων τάσεων και ρευμάτων και παραδέχτηκαν πως το κυνήγι της πρωτοτυπίας και παρθενογένεσης είναι μάλλον μάταιο.
 
 
Η συζήτηση θα συνεχιστεί εμπλουτισμένη με τις ποιητικές φωνές των προσκεκλημένων ποιητών:
 

Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Τζανετάκης, Φοίβη Γιαννίση, Δημήτρης Αγγελής, Βασιλεία Οικονόμου

 

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο de Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση με την Κική Δημουλά στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου
29.11.2016 12:59
Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Τα Ποιητικά - Τεύχος 22
15.06.2016 12:46
Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το τεύχος 22 του περιοδικού Τα Ποιητικά, με σελίδες αφιερωμένες στον Κώστα Στεργιόπουλο.
Άπαντα τα ποιητικά - Μενέλαος Λουντέμης
14.06.2016 09:39
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Άπαντα τα ποιητικά του Μενέλαου Λουντέμη.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
Παγκόσμια ημέρα ποίησης στον Ιανό
18.03.2016 12:51
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους, διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση