Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
 
Σε κάθε συνάντηση σύγχρονοί μας ποιητές, αν και εκπρόσωποι διαφορετικών ηλικιακών «γενιών», κομίζουν τη δική τους ποιητική φωνή , με τις δυνατότητές τους, τις τάσεις και τις μεταξύ τους αποκλίσεις να ανοίγουν το διάλογο περί ποίησης. Στις 11 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνάντηση του 2016, διάβασαν ποιήματά τους οι ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ.
 
Στη συνέχεια οι ποιητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν απέναντι σε ζητήματα θεματικής, θεματικών πυρήνων αλλά και ποιητικής μορφής, καθώς το κοινό παρατήρησε ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν σαφέστερο θέμα και πιο σφιχτή μορφή ενώ οι μικρότεροι ηλικιακά γράφουν περισσότερο σπαραγματικά χωρίς έναν εμφανώς προσδιορισμένο θεματικό πυρήνα. Οι ίδιοι οι ποιητές, αναφερόμενοι στη σύγχρονη ποίηση, την χαρακτήρισαν μάλλον ως συνθετική παλιότερων τάσεων και ρευμάτων και παραδέχτηκαν πως το κυνήγι της πρωτοτυπίας και παρθενογένεσης είναι μάλλον μάταιο.
 
 
Η συζήτηση θα συνεχιστεί εμπλουτισμένη με τις ποιητικές φωνές των προσκεκλημένων ποιητών:
 

Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Τζανετάκης, Φοίβη Γιαννίση, Δημήτρης Αγγελής, Βασιλεία Οικονόμου

 

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο de Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

Σχετικές ειδήσεις
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis
10.02.2016 10:48
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου
Ποιητικοί διάλογοι-μονόλογοι - Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
16.11.2015 12:22
Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφρεί το βιβλίο Ποιητικοί διάλογοι-μονόλογοι του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis: Δεύτερη συνάντηση
10.11.2015 12:17
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis
23.10.2015 10:24
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.