Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Νέοι Στιχουργοί Στο Φως: Η 3η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Νέοι Στιχουργοί Στο Φως: Η 3η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Για ακόμη μια χρονιά έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την εκδήλωση του Μικρού Πολυτεχνείου, "Νέοι Στιχουργοί Στο Φως".

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους νέους κι ελπιδοφόρους δημιουργούς να ζωντανεύουν τον λόγο τους μέσα από γνώριμες αλλά και νεοερχόμενες φωνές.

"Εδώ είμαστε πάλι. Το Μικρό Πολυτεχνείο και οι στιχουργοί του που βγαίνουν στο φως. Οι παλιοί μας συνοδοιπόροι ήδη έχουν παρουσία στο τραγούδι. Μελοποιούνται και καταλαμβάνουν επάξια σιγά σιγά τον χώρο τους στο Ελληνικό τραγούδι.

Παρέα με τον Θράσο Καμινάκη (ψυχή του Μικρού Πολυτεχνείου) κάνουμε συχνά έναν αληθινά συγκινητικό απολογισμό μετρώντας νέες φωνές που αρθρώνουν και ορθώνουν στιχουργικό λόγο σε μια χώρα που μετράει πληγές σε ένα τοπίο όπου το ελληνικό τραγούδι στριμώχνεται λόγω έλλειψης στήριξης από τη δισκογραφία η οποία είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο η τέχνη είναι εδώ. Το τραγούδι ανασαίνει βαθιά όπου υπάρχουν δημιουργοί που φλέγονται από την ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι από το τίποτα.

Ευχαριστούμε τους συνθέτες που αγκάλιασαν και αυτό το υλικό, τον Αλέξανδρο Γερασίμου που βοήθησε στην οργάνωση και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που μας ξαναφιλοξενεί."

Φωτεινή Λαμπρίδη

Συμμετέχουν οι: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ, ΞΕΝΙΑ ΡΟΔΟΘΕΑΤΟΥ, ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΙΩΝΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Οι Μέτοικοι ζωντανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
03.03.2016 13:24
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage.
4η Συνάντηση Συγκροτημάτων 60's-70's στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
15.02.2016 14:50
Το 4ο ραντεβού ''των παλιών" έχει κλειστεί για τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (ώρα 21:00) με την, έως τώρα, επιβεβαιωμένη συμμετοχή 15 συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της εποχής, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές εκπλήξεις και guest συμμετοχές.
The Charms 60’s στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
26.11.2015 15:13
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το θρυλικό συγκρότημα The Charms 60’s, θα κάνει μια σειρά από εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 2, 10, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου 2015.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
10.11.2015 13:56
Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, που το περασμένο καλοκαίρι, μετά από χρόνια, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους και τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.