Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο Όμιλος Τεχνών και Ψυχαγωγίας Κίνας και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν την έκθεση σύγχρονης κινεζικής τέχνης «Πολιτιστικά Συμφραζόμενα» στο  Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από 20 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρία Κατασκευής (Πεκίνο) Αντικειμένων Τέχνης Ltd.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες που:

SHANG Yang, DING Yi, JIANG Ji’an, WANG Gang, QIU Zhijie, ZHANG Chun Da Bao, TΑΝ Ping, LIANG Quan, LI Lei και LU De’an.

Ο κινεζικός πολιτισμός κατέχει μία πολύ ιδιαίτερη και εκτεταμένη σημασία στη φιλολογία. Οι λέξεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εικόνα, αλλά τα σύμβολα δεν συμπεριλαμβάνονται στις στενές του έννοιες. Ωστόσο, εξακολουθεί να διατηρεί τα φανταστικά του σύμβολα και τα σχετικά συνδετικά μέσα, προσπαθώντας να δηλώσει τα ίχνη των «προτύπων». Γι’ αυτό, η αφηρημένη κατασκευή του δεν θα έχει ποτέ τους απόλυτα οντολογικούς τρόπους έκφρασης στα γλωσσικά επίπεδα, επειδή κατά τη διαδικασία δημιουργίας των διαφόρων «αντιλήψεων», εμπλέκεται πάντοτε η αναγνωρίσιμη «εικόνα». Δηλαδή, η κινεζική αφαίρεση προέρχεται από την «έννοια», η οποία ουσιαστικά μας άνοιξε τον δρόμο για να δούμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο. Είναι ένας δρόμος της εμπειρίας. Με αυτό τον τρόπο, αποκτά τη διατήρηση του «πλαισίου», η οποία είναι το αναπόφευκτο περιβάλλον της ύπαρξης, ρυθμίζεται και εξάγεται από το κοσμικό, καθιστάμενη την αριστοκρατία της διασύνδεσης. Με άλλα λόγια, η διασύνδεση του «πλαισίου» μας παρουσιάζει απλά την αφαίρεση, παρά το γεγονός ότι μέσα από τον παραδοσιακό τρόπο αφήγησης, φαίνεται περισσότερο ως  φανταστικό χαρακτηριστικό. Αλλά είναι πιο αφηρημένο σε έναν πραγματικό χρόνο διαρκείας στο σύγχρονο πλαίσιο και έχει μία σιωπηρή κατανόηση με τη σύγχρονη κουλτούρα.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, η έκθεση δεν έχει σχέση μόνο με την αφαίρεση, αλλά και με τις συμπεριφορές και τις δράσεις σχετικά με αυτήν. Εμπεριέχει μία ένδειξη πνεύματος, η οποία σχετίζεται με την πολιτιστική στάση και την ιστορία του «πλαισίου».