Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

"Όλα για το βιβλίo": Αφιέρωμα στη Ρώσικη Λογοτεχνία

Συζήτηση για το αφιέρωμα στη Ρώσικη Λογοτεχνία με οικοδεσπότες τον Μάκη Προβατά & τον Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή τον θεσμό των Public «Όλα για το βιβλίο».

 

Από τον Τσέχωφ μέχρι τον Μπουλγκάκοβ και από τον Πούσκιν μέχρι την Αχμάτοβα, η Ρώσικη Λογοτεχνία προσφέρει, αιώνες τώρα ένα όραμα μεταφυσικό, πολιτικό και αισθητικό. Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, συνεχίζουν και το 2016 τον θεσμό «Όλα για το βιβλίο»  για όσους αγαπούν να διαβάζουν. Η νέα σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που ξεκίνησε  την προηγούμενη χρονιά, αφορά σε συναντήσεις συγγραφέων και σε συζητήσεις για διαφορετικά θέματα σχετικά με το χώρο του βιβλίου. Στις αρχές του νέου έτους ο θεσμός «Όλα για το βιβλίο» επιφυλάσσει μία συναρπαστική γνωριμία με τη Ρώσικη Λογοτεχνία, κλασική και σύγχρονη, σε μια βραδιά που θα έχει κάτι από την ατμόσφαιρα του Τσέχωφ, τον πυρετό του Μαγιακόβσκι, την ανατρεπτική ειρωνεία των Ιλφ και Πετρόβ στο Public Συντάγματος,

 

Οι δύο γνωστοί οικοδεσπότες, ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς και ο βραβευμένος συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, θα υποδεχτούν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016  την ποιήτρια, μεταφράστρια Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ και τον μεταφραστή και δημοσιογράφο Δημήτρη Τριανταφυλλίδη σε μια συζήτηση για τη Ρώσικη Λογοτεχνία, μία από τις μεγαλύτερες εθνικές σχολές λογοτεχνίας.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα βιβλία και τους συγγραφείς που έχουν επηρεάσει περισσότερο τον καθένα και φυσικά αυτό θα γίνει ανταλλάσσοντας ιδέες και απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη Ρώσικη Λογοτεχνία, τους κορυφαίους Ρώσους συγγραφείς και ποιητές και την επιρροή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

Καλωσορίστε το νέο θεσμό των Public για το βιβλίο και ταξιδέψτε αυτή την Τρίτη στη μακρινή Ρωσία ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Ντοστογιέφσκι και του Τσέχωφ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Παίζουμε λογοτεχνία; - Αχιλλέας Κυριακίδης
22.08.2016 10:38
Από τις εκδόσεις Opera κυκλοφορεί το βιβλίο, Παίζουμε λογοτεχνία; Το OuLiPo και η σοβαρότητα του παιχνιδιού σε ανθολόγηση - επιμέλεια Αχιλλέα Κυριακίδη.
Ο Δημήτρης Στεφανάκης & ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητούν για
16.03.2016 09:50
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.
Δημήτρης Στεφανάκης & Μίμης Ανδρουλάκης συζητούν για
10.03.2016 10:27
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ
Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή - Δημήτρης Στεφανάκης
22.01.2016 11:21
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή του Δημήτρη Στεφανάκη.