Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Athens Percussion Group στο Θέατρο Πόρτα

Το Athens Percussion Group στο Θέατρο Πόρτα

Το Athens Percussion Group στις Τρίτες Παράλληλες του θεάτρου Πόρτα σε έργα των Handel, Donizetti, Dvorak, Grieg.

Το Athens Percussion Group παρουσιάζει μια αξέχαστη μουσική και οπτική εμπειρία ερμηνεύοντας έργα κλασικής μουσικής σε πρωτότυπες και ευφάνταστες εκτελέσεις με πληκτροφόρα κρουστά όργανα . Τέσσερις κρουστοί εκτελεστές, 8 μπαγκέτες και με ένα νεύμα ο ρυθμός και οι μελωδίες ξεπετιούνται από τα κρουστά όργανα και ενώνονται για να σας ξαφνιάσουν, να σας συγκινήσουν, να σας ταξιδέψουν.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό η σοπράνο Marina Rechkalova – Μποτίνη που θα ερμηνεύσει πολυαγαπημένες άριες με την αέρινη συνοδεία του Athens Percussion Group.

Μοναδικοί στο είδος τους, οι Athens Percussion Group με όχημα τα σαγηνευτικά και ορμητικά ηχοχρώματα των κρουστών δίνουν μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κλασικής μουσικής, μια θεώρηση έξω από τα συνηθισμένα, προσφέροντας στο κοινό μουσικές εκτελέσεις υψηλότατου επιπέδου αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εμβληματικό 1ο κουαρτέτο εγχόρδων του E.Grieg σε πρωτότυπη μεταγραφή για 2 βιμπράφωνα και 2 μαρίμπες, καθώς και τρείς πολυαγαπημένες άριες: το “Song to the Moon” από την Rusalka του Dvorak, την άρια “Regnava nel silenzio” από την Lucia di Lammermour του Donizetti και την άρια “Torna mi a vagheggiar”από την Alcina του Handel.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Κορνήλιος Σελαμσής στο Θέατρο Πόρτα
31.01.2017 12:34
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Κορνήλιος Σελαμσής θα εμφανιστούν στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, με τη μουσική παράσταση Γυμνοί Άνδρες.
Lucia di Lammermoor, του Donizetti από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
08.04.2016 10:37
Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή της όπερας Lucia di Lammermoor του Donizetti, σε σκηνοθεσία της διάσημης βρετανίδας σκηνοθέτριας Katie Mitchell και μουσική διεύθυνση του Daniel Oren.
Tirsi Morir Volea από το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής και το Ωδείο Αθηνών στο Θέατρο Πόρτα
23.03.2016 12:22
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής, το οποίο συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, και θα μας παρουσιάσουν το Tirsi Morir Volea.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης στο Θέατρο Πόρτα
02.03.2016 12:12
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης θα εμφανιστούν στο θέατρο Πόρτα, για μία συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο του 20ου αιώνα, στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες.