Το metamatic:taf με ενθουσιασμό παρουσιάζει για έκτη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios 2015 που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για το metamatic:taf και φιλοδοξεί να αναδείξει πτυχές των εικαστικών προβληματικών που αναδύονται κατά τη διάρκεια της φοίτησης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, συγκεντρώνοντας μια επιλογή έργων από τις διπλωματικές εργασίες πρόσφατων αποφοίτων.

Η φετινή έκθεση σχηματίζει μέσα από τα έργα των νέων εικαστικών ένα μωσαϊκό προσωπικών γεωγραφιών. Αποτελεί μια απόπειρα χαρτογράφησης του φάσματος των ειδικών, υποκειμενικών τρόπων με τους οποίους οι συμμετέχοντες εικαστικοί προσέγγισαν ερευνητικά και μεθοδολογικά το θέμα τους. Τα έργα ξεχώρισαν τόσο για τη διερευνητική τους διάσταση, όσο και για τον εμπνευσμένο τρόπο αξιοποίησης των αποτελεσμάτων που προέκυψε από την ερευνητική διαδικασία.

Η έκθεση αρθρώνεται γύρω από την ιδέα του προσωπικού χώρου ύπαρξης, ως σημείο θέασης που σχηματίζει ένα είδος ατομικής εντοπιότητας. Οι καλλιτέχνες δείχνουν αφοσίωση στην πρωτογενή δημιουργία, όμως επιλέγουν την επαναπροσέγγιση των καθιερωμένων πρακτικών και μέσων, εκδηλώνοντας μια καλλιτεχνική ωριμότητα, όχι μόνο στο επίπεδο του ύφους, αλλά πρωτίστως στην αντίληψή τους για την επιμέλεια του έργου τέχνης.

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Φώτης Βάρθης, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Νίκος Καλλικλής, Αιμιλία Λιόντου, Γιώργος Παλαμάρης, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Δήμητρα Σιλιαλή, Πανταζής Τσέλιος

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Γιαλένα Κλειδαρά, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα