Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Τα σκαθάρια και ο Μπαχ

Τα σκαθάρια και ο Μπαχ
Οι Beatles δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο πλέον, όπως τότε που μόλις έπιαναν κιθάρα προκαλούσαν πανικό. Είναι κλασικοί. Και αυτό είναι πιο ξεχωριστό. Οι Ηχώ Ν Ηχώ μας το αποδεικνύουν σε μία μουσικοθεατρική παράσταση , εξίσου κλασική!

Οι Beatles δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο πλέον, όπως τότε που μόλις έπιαναν κιθάρα προκαλούσαν πανικό. Είναι κλασικοί. Και αυτό είναι πιο ξεχωριστό. Οι Ηχώ Ν Ηχώ μας το αποδεικνύουν σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, εξίσου κλασική!

Οι Ηχώ Ν Ηχώ παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Mind the... Beatles ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια», με τη σύμπραξη του Κωσταντή Μιζάρα και της Ολύβιας Θανάσουλα.

Η πρωτότυπη (ναι, τελικά είναι πρωτότυπη) παράσταση περιπλέκει διάφορα είδη τέχνης, όπως μουσική , ζωγραφική, θέατρο και χορό. Παράλληλα αποτελεί μια μουσική αφορμή να αποδειχτεί ότι ο άλλοτε πρωτοποριακός ήχος των Beatles έχει πλέον καθιερωθεί ως κλασικός.

Γι\' αυτό φρόντισαν ανάμεσα στο rock \'n\' roll των «σκαθαριών» να μπλεχτεί ο Bach, αλλά και ο Albinoni. Φυσικά, στην παράσταση θα ακουστούν τα γνωστότερα και τα τελευταία, πριν τη διάλυση του συγκροτήματος, κομμάτια των Beatles, καθώς και κλασικά κομμάτια της μπαρόκ και της κλασσικής εποχής.

Το υπέροχο «ντύσιμο» της παράστασης θα φροντίσουν μια χορεύτρια και ένας ηθοποιός , οι οποίοι θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της, αναδεικνύοντας τη μουσική, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που αυτή η μουσική γεμίζει.

Σπουδαίο συστατικό για το αποτέλεσμα αυτής της πολύτεχνης προσπάθειας είναι η δημιουργία των σκηνικών της παράστασης από ομάδα παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης), με δικά τους εικαστικά έργα και κατασκευές υπό την καθοδήγηση εικαστικού που συνεργάζεται με τους Ηχώ Ν Ηχώ.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των παιδιών και έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Στεφανίας Μιζάρα με εικόνες των «παιδιών-σκηνογράφων» κατά τη διάρκεια της εργασίας και μικρή έκθεση με Beatles memorabilia.

Επίσης, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας από το Τμήμα Εικαστικής Δημιουργίας Παιδικών Χωριών SOS, με υπεύθυνη εικαστικό την Ελένη Παλλέ, συνεργάτες τον Λευτέρη Κισκιρέα και τον Νεκτάριο Σταθόπουλο και φωτογράφο τη Στεφανία Μιζάρα.

Info
Mind the… Beatles, ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια
Θέατρο Χοροροές, Ιάκχου 14, Γκάζι
Σταθμός Μετρό Κεραμεικός
Τηλ.: 210 3479426, 210 3644177
Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου έως Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Ωρες λειτουργίας τις ημέρες των παραστάσεων 19:00 έως 23:00
Η παράσταση θα ξεκινά στις 21.30

Σχετικές ειδήσεις
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.
Ο Σερ Τζορτζ Μάρτιν, το
09.03.2016 12:51
Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σερ Τζορτζ Μάρτιν, το "5ο σκαθάρι", ο άνθρωπος που συνέβαλε χαρακτηριστικά στην επιτυχία των Beatles σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αναβολή - Ο Μπαχ χορεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.02.2016 13:52
Η Καμεράτα, η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Οι Beatles συναντούν τους Doors στον Σταυρό του Νότου!
26.01.2016 12:55
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band και οι Moonlight Overdrive – The Doors Tribute Band μοιράζονται τη σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα live - αφιέρωμα σε δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του 20ου αιώνα.