Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα σκαθάρια και ο Μπαχ

Τα σκαθάρια και ο Μπαχ
Οι Beatles δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο πλέον, όπως τότε που μόλις έπιαναν κιθάρα προκαλούσαν πανικό. Είναι κλασικοί. Και αυτό είναι πιο ξεχωριστό. Οι Ηχώ Ν Ηχώ μας το αποδεικνύουν σε μία μουσικοθεατρική παράσταση , εξίσου κλασική!

Οι Beatles δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο πλέον, όπως τότε που μόλις έπιαναν κιθάρα προκαλούσαν πανικό. Είναι κλασικοί. Και αυτό είναι πιο ξεχωριστό. Οι Ηχώ Ν Ηχώ μας το αποδεικνύουν σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, εξίσου κλασική!

Οι Ηχώ Ν Ηχώ παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Mind the... Beatles ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια», με τη σύμπραξη του Κωσταντή Μιζάρα και της Ολύβιας Θανάσουλα.

Η πρωτότυπη (ναι, τελικά είναι πρωτότυπη) παράσταση περιπλέκει διάφορα είδη τέχνης, όπως μουσική , ζωγραφική, θέατρο και χορό. Παράλληλα αποτελεί μια μουσική αφορμή να αποδειχτεί ότι ο άλλοτε πρωτοποριακός ήχος των Beatles έχει πλέον καθιερωθεί ως κλασικός.

Γι\' αυτό φρόντισαν ανάμεσα στο rock \'n\' roll των «σκαθαριών» να μπλεχτεί ο Bach, αλλά και ο Albinoni. Φυσικά, στην παράσταση θα ακουστούν τα γνωστότερα και τα τελευταία, πριν τη διάλυση του συγκροτήματος, κομμάτια των Beatles, καθώς και κλασικά κομμάτια της μπαρόκ και της κλασσικής εποχής.

Το υπέροχο «ντύσιμο» της παράστασης θα φροντίσουν μια χορεύτρια και ένας ηθοποιός , οι οποίοι θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της, αναδεικνύοντας τη μουσική, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που αυτή η μουσική γεμίζει.

Σπουδαίο συστατικό για το αποτέλεσμα αυτής της πολύτεχνης προσπάθειας είναι η δημιουργία των σκηνικών της παράστασης από ομάδα παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης), με δικά τους εικαστικά έργα και κατασκευές υπό την καθοδήγηση εικαστικού που συνεργάζεται με τους Ηχώ Ν Ηχώ.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των παιδιών και έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Στεφανίας Μιζάρα με εικόνες των «παιδιών-σκηνογράφων» κατά τη διάρκεια της εργασίας και μικρή έκθεση με Beatles memorabilia.

Επίσης, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας από το Τμήμα Εικαστικής Δημιουργίας Παιδικών Χωριών SOS, με υπεύθυνη εικαστικό την Ελένη Παλλέ, συνεργάτες τον Λευτέρη Κισκιρέα και τον Νεκτάριο Σταθόπουλο και φωτογράφο τη Στεφανία Μιζάρα.

Info
Mind the… Beatles, ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια
Θέατρο Χοροροές, Ιάκχου 14, Γκάζι
Σταθμός Μετρό Κεραμεικός
Τηλ.: 210 3479426, 210 3644177
Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου έως Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Ωρες λειτουργίας τις ημέρες των παραστάσεων 19:00 έως 23:00
Η παράσταση θα ξεκινά στις 21.30

Σχετικές ειδήσεις
Εβδομάδα Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.02.2017 16:33
Τo μεγάλο Αφιέρωμα στον Μπαχ, που άρχισε με τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα από τους Μουσικούς της Καμεράτα τον Φεβρουάριο, κορυφώνεται με την Εβδομάδα Μπαχ (1–5/3/2017) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.
The Beatles Tribute Project από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.12.2016 15:46
Οι μουσικοί της Καμεράτα παίζουν και πάλι με… τα “Σκαθάρια”! To Beatles Tribute Project επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.