Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη, Είχε απ’ όλα και είχε πολλά σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε απ’ όλα και είχε πολλά.

Ζούσε ευτυχισµένος κι αυτός και όλοι στο βασίλειο, ώσπου είδε στ’ όνειρό του ότι τα έχασε όλα. Ο φόβος ρίζωσε µέσα του. Κι ύστερα τίποτα δεν ήταν όπως παλιά. Ο βασιλιάς δε µίλησε σε κανέναν για τους εφιάλτες του. ?εν ήξερε, ο χαζός, ότι οι πόνοι και οι χαρές µοιράζονται. Κι έτσι οι πόνοι µικραίνουν κι οι χαρές µεγαλώνουν.


Η Μαρία Παπαγιάννη γεννήθηκε το 1964 στη Λάρισα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ελληνική Φιλολογία. Μετά ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως επίσης στην Ορχήστρα των Χρωμάτων ως υπεύθυνη γραφείου τύπου. Από μικρή αγαπούσε πολύ τις ιστορίες και τα βιβλία και όταν συνέβαινε κάτι, ήθελε να γράψει κάπου τις ιδέες της. Ξεκίνησε να γράφει από πολύ νωρίς, αν και οι δικιές της ιστορίες εκδόθηκαν όταν ήταν πιο μεγάλη. Έχει γράψει και κυκλοφορήσει περισσότερα από 16 βιβλία, θεατρικά έργα για παιδιά, κουκλοθεατρικά έργα, κείμενα για μουσικά παιδικά λογοτεχνικά αναλόγια και έχει κάνει πάνω από 15 μεταφράσεις παιδικής λογοτεχνίας. Της αρέσει να διαβάζει και να διηγείται παραμύθια στα παιδιά της, στους φίλους τους και στους φίλους των φίλων τους.