Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σημαντικές διακρίσεις για τα προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone

Σημαντικές διακρίσεις για τα προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone

Η Vodafone απέσπασε τρία βραβεία για προγράμματα που εφαρμόζει στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο την περιβαλλοντική αποδοτικότητα της λειτουργίας της και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας της.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε δύο βραβεία στα «Waste & Recycling Awards», Gold Award για τα προγράμματα που εφαρμόζει με στόχο τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και Silver Award για το ολοκληρωμένο πανελλαδικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ που εφαρμόζει από το 2003. Επιπλέον, βραβεύτηκε για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone στο πλαίσιο των «Bravo Sustainability Awards».

 

Στον δρόμο για τη μετάβαση από την γραμμική στην κυκλική οικονομία, η Vodafone εφαρμόζει ένα ολιστικό πρόγραμμα (α) για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων στην πηγή, (β) την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί μέσω της επαναχρησιμοποίησης και (γ) την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές μέσω της ανακύκλωσης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προσπάθειά της να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ασκήσουν μια εναλλακτική καταναλωτική συμπεριφορά, πιο φιλική προς το περιβάλλον . Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η παροχή μηνιαίας έκπτωσης στο πάγιο αντί επιδότησης συσκευής και η αξιολόγηση, ως προς την περιβαλλοντική τους επίδοση, των κινητών τηλεφώνων που πωλούνται στα καταστήματα Vodafone.

 

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ της Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της (ιδιώτες και εμπορικούς), στους εργαζομένους της, αλλά και στο ευρύ κοινό, να ανακυκλώσουν παλιά κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ μέσα από περίπου 1.000 σημεία συλλογής πανελλαδικά. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, έχουν προωθηθεί για ανακύκλωση περισσότερα από 750.000 προϊόντα κινητής επικοινωνίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων.

 

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone λειτουργεί σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Αποτελεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που αξιοποιεί την τεχνολογία και τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου της Vodafone με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

                                 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε vodafone.gr/sustainability

Σχετικές ειδήσεις
SafeBeep από τη Vodafone: Προστασία για όσους αγαπάμε
16.05.2016 10:42
H Vodafone σε συνεργασία με την Innovative Applications παρουσιάζουν το SafeBeep, μία πρωτοποριακή εφαρμογή για Android και iOS Smartphones, η οποία λειτουργεί σαν ένα έξυπνο εργαλείο προστασίας του κατόχου της.
Ανοιξιάτικες προσφορές από τη Vodafone
26.04.2016 16:43
Η Vodafone, συνεχίζει τις ανοιξιάτικες εκπλήξεις με μοναδικές προσφορές σε 4G Smartphones από 78€ και 3G με δυνατότητα WiFi Tablets από 69,90€, ώστε όλοι να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet, μέσα από το γρήγορο και αξιόπιστο 4G δίκτυό της.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Δίκτυο Στήριξης παιδιών της Vodafone
14.04.2016 14:28
H Vodafone σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ενισχύει το Δίκτυο Στήριξης που έχει δημιουργήσει για παιδιά που έχουν ανάγκη και κινητοποιεί εργαζόμενους, πελάτες και συνεργάτες της, να συμμετέχουν.
Η Vodafone διευρύνει το Δίκτυο Στήριξης για Παιδιά που έχουν Ανάγκη
07.04.2016 13:19
Η Vodafone διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής στήριξης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 23 χρόνια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. συνεισφέροντας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τα τελευταία έξι χρόνια, η Vodafone Ελλάδας από κοινού με το Ίδρυμα Vodafone έχουν επενδύσει περισσότερα από €4.200.000 με στόχο τη στήριξη προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.
Sales Excellence Awards 2016: 8 βραβεία για τον Όμιλο ΟΤΕ
07.04.2016 11:39
Οκτώ βραβεία, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά, απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ στο θεσμό Sales Excellence Awards 2016. Διακρίσεις που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την προσήλωση του Ομίλου ΟΤΕ στην άριστη Εμπειρία Πελάτη, στην ποιοτική και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, μέσα από προηγμένες υπηρεσίες πωλήσεων.