Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Birth of Coexistence: ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Birth of Coexistence: ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική, εικαστική έκθεση “Birth of Coexistence” («Γέννηση της Συνύπαρξης»).

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει για την έκθεση ο συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων Θεόφιλος Τραμπούλης: «H πίστη πως οι καλλιτεχνικές δράσεις που διεκδικούν συμβιωτικό, συνεργατικό χαρακτήρα είναι καθαυτές μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και για αυτό το λόγο το αισθητικό αντικείμενο έχει δευτερεύουσα σημασία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε κάποιου είδους αυτάρεσκο εξωτισμό, ακόμη κι αν δεν είναι απλώς εκμετάλλευση της συγκυρίας. Σε ό,τι αφορά την τέχνη, το σημασιολογικό, πολιτικό, αισθητικό φορτίο που φέρει το πρόθημα «συν-» βρίσκεται κατεξοχήν εντός του έργου. Συγκροτημένο μέσα σε μια διαλεκτική στιγμή, είναι αυτό που καταφέρνει να γεννήσει καινούργια περιγράμματα και νοήματα, καινούργιες μορφές ζωής , οι οποίες, αδοκίμαστες, υβριδικές, κάποιες τερατώδεις και άλλες γαλήνιες, ασχημάτιστες ή οριακές, εκβάλλουν στον κοινωνικό χώρο. Η “γέννηση της συνύπαρξης” υπονοεί πως η καλλιτεχνική πράξη δεν παράγει απλώς ένα αντικείμενο: δημιουργεί ταυτότητες, σχέσεις και αντανακλάσεις, νήματα που ξεκινούν από έναν πυρήνα για να συνδέσουν σε νέες μορφές έλξης, απώθησης, συμφιλίωσης ή βίας τα υποκείμενα γύρω του».

Επιμέλεια έκθεσης: Χαρά Πιπερίδου

Κείμενο έκθεσης: Θεόφιλος Τραμπούλης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αμελαδιώτης Δημήτρης, Βελώνης Κωστής, Δημητροπούλου Μάρθα, Δούκα Αναστασία, Καναρέλης Νίκος, Καφούρος Ηλίας, Παπαηλιάκης Ηλίας, Πιπερίδου Χαρά, Σαχίνη Νάνα, Τσεριώνης Γιώργος, Τσιτσόπουλος Φίλιππος, Χαραλαμπίδης Νίκος

Performance: ntilit

Έργο: Φίλιππος Τσιτσόπουλος
For nowadays the world is lit by lightnings, 2015
Video μονόλογος από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς O Γυάλινος Κόσμος
20 λεπτά | HD | Ed 3+3

Σχετικές ειδήσεις
Εική και ως έτυχε, έκθεση του Μάριου Καμχή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
06.02.2017 10:44
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή «Εική και ως έτυχε» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Φως - Ζωή: έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη (ζωγραφική) και του Δημήτρη Αγγελή (ποίηση) στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
05.10.2016 16:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Περισυλλογή: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
23.02.2016 10:30
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».