Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική, εικαστική έκθεση “Birth of Coexistence” («Γέννηση της Συνύπαρξης»).

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει για την έκθεση ο συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων Θεόφιλος Τραμπούλης: «H πίστη πως οι καλλιτεχνικές δράσεις που διεκδικούν συμβιωτικό, συνεργατικό χαρακτήρα είναι καθαυτές μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και για αυτό το λόγο το αισθητικό αντικείμενο έχει δευτερεύουσα σημασία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε κάποιου είδους αυτάρεσκο εξωτισμό, ακόμη κι αν δεν είναι απλώς εκμετάλλευση της συγκυρίας. Σε ό,τι αφορά την τέχνη, το σημασιολογικό, πολιτικό, αισθητικό φορτίο που φέρει το πρόθημα «συν-» βρίσκεται κατεξοχήν εντός του έργου. Συγκροτημένο μέσα σε μια διαλεκτική στιγμή, είναι αυτό που καταφέρνει να γεννήσει καινούργια περιγράμματα και νοήματα, καινούργιες μορφές ζωής, οι οποίες, αδοκίμαστες, υβριδικές, κάποιες τερατώδεις και άλλες γαλήνιες, ασχημάτιστες ή οριακές, εκβάλλουν στον κοινωνικό χώρο. Η “γέννηση της συνύπαρξης” υπονοεί πως η καλλιτεχνική πράξη δεν παράγει απλώς ένα αντικείμενο: δημιουργεί ταυτότητες, σχέσεις και αντανακλάσεις, νήματα που ξεκινούν από έναν πυρήνα για να συνδέσουν σε νέες μορφές έλξης, απώθησης, συμφιλίωσης ή βίας τα υποκείμενα γύρω του».

Επιμέλεια έκθεσης: Χαρά Πιπερίδου

Κείμενο έκθεσης: Θεόφιλος Τραμπούλης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αμελαδιώτης Δημήτρης, Βελώνης Κωστής, Δημητροπούλου Μάρθα, Δούκα Αναστασία, Καναρέλης Νίκος, Καφούρος Ηλίας, Παπαηλιάκης Ηλίας, Πιπερίδου Χαρά, Σαχίνη Νάνα, Τσεριώνης Γιώργος, Τσιτσόπουλος Φίλιππος, Χαραλαμπίδης Νίκος

Performance: ntilit

Έργο: Φίλιππος Τσιτσόπουλος
For nowadays the world is lit by lightnings, 2015
Video μονόλογος από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς O Γυάλινος Κόσμος
20 λεπτά | HD | Ed 3+3