Από τους πιο γνήσιους εκφραστές της διεθνούς σύγχρονης jazz, ο Ινδοαμερικανός πιανίστας και συνθέτης Vijay Iyer έρχεται στο GAZARTE για μια μοναδική συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Καταπληκτικός πιανίστας, παρότι αυτοδίδακτος, δεινός αυτοσχεδιαστής και με 15 χρόνια σπουδών στην κλασική μουσική (στο βιολί), ο Vijay Iyer αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό διαφορετικά και σε περιπτώσεις ετερόκλητα στοιχεία από όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής δημιουργώντας ένα απρόσμενα γοητευτικό τζαζ μουσικό ιδίωμα που ξεχωρίζει!

Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι ότι το 2012, 186 μουσικοκριτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο στο Down Beat International Critics Poll, τον ψήφισαν κορυφαίο σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες: Τζαζ Καλλιτέχνης, Πιανίστας, Ανερχόμενος Καλλιτέχνης, Γκρουπ (για το προσωπικό του τρίο) και Καλύτερο Άλμπουμ (για το Accelarando – γεγονός πρωτοφανές στην εξηντάχρονη ιστορία του θεσμού!

Η κλασική jazz παράδοση εμπλουτίζεται με rock, funk, soul στοιχεία αλλά και δάνεια από την dub, electronica και hip hop  σκηνή, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στην κλασική μουσική. Η μουσική του Iyer Vijay είναι μια ξεχωριστή μουσική γλώσσα με δικό της κώδικα που μαγεύει όσους την ακούσουν. Απολαύστε τη μέσα από ένα μοναδικό live στο Theater Stage του GAZARTE!