Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί τον Ανοιχτό Διάλογο του Mario Botta και του Antoine Picon με θέμα ‘Τέλος και μέλλον στο έργο του Le Corbusier’, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 18.00.

Στα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Le Corbusier μας απασχολεί το ερώτημα αν έχει κλείσει ο κύκλος του και ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν, στην ιστορία, ή αν αυτή η απόσταση φέρνει πάλι στο προσκήνιο τη σκέψη και το έργο του, κοιταγμένα από νέες οπτικές γωνίες, σε μια προοπτική που ανοίγεται στο μέλλον.

Στο Διάλογο συμμετέχουν ο Mario Botta, καθηγητής της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής της Ελβετίας, που συνεργάστηκε με τον Le Corbusier το 1965 στο σχεδιασμό του Νοσοκομείου της Βενετίας, με θέμα « Το τελευταίο έργο του Le Corbusier », και ο Antoine Picon, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard και πρόεδρος του Ιδρύματος Le Corbusier, με θέμα « Το μέλλον του Le Corbusier ». Συντονίζει ο Παναγιώτης Τουρνικιώτης.

Στα ελληνικά και γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Συνδιοργάνωση: Ελβετική Πρεσβεία, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.

Ο Διάλογος είναι μέρος των εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που οργανώνονται με πρωτοβουλία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και στηρίζονται από το Ίδρυμα Le Corbusier, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Ελληνικό Docomomo και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier.

Το πρόγραμμα της δεύτερης δέσμης εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που θα οργανωθούν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2016, θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://lecorbusier.arch.ntua.gr