Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τέλος και μέλλον στο έργο του Le Corbusier: Ανοιχτός διάλογος στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Τέλος και μέλλον στο έργο του Le Corbusier: Ανοιχτός διάλογος στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί τον Ανοιχτό Διάλογο του Mario Botta και του Antoine Picon με θέμα ‘Τέλος και μέλλον στο έργο του Le Corbusier’, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 18.00.

Στα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Le Corbusier μας απασχολεί το ερώτημα αν έχει κλείσει ο κύκλος του και ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν, στην ιστορία, ή αν αυτή η απόσταση φέρνει πάλι στο προσκήνιο τη σκέψη και το έργο του, κοιταγμένα από νέες οπτικές γωνίες, σε μια προοπτική που ανοίγεται στο μέλλον.

Στο Διάλογο συμμετέχουν ο Mario Botta, καθηγητής της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής της Ελβετίας, που συνεργάστηκε με τον Le Corbusier το 1965 στο σχεδιασμό του Νοσοκομείου της Βενετίας, με θέμα « Το τελευταίο έργο του Le Corbusier », και ο Antoine Picon, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard και πρόεδρος του Ιδρύματος Le Corbusier, με θέμα « Το μέλλον του Le Corbusier ». Συντονίζει ο Παναγιώτης Τουρνικιώτης.

Στα ελληνικά και γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Συνδιοργάνωση: Ελβετική Πρεσβεία, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.

Ο Διάλογος είναι μέρος των εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που οργανώνονται με πρωτοβουλία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και στηρίζονται από το Ίδρυμα Le Corbusier, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Ελληνικό Docomomo και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier.

Το πρόγραμμα της δεύτερης δέσμης εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που θα οργανωθούν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2016, θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://lecorbusier.arch.ntua.gr

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη της Nicole Fontaine στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.01.2017 17:10
Στα πλαίσια του κύκλου «Σύγχρονη Σκέψη», το 2017 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει επί τάπητος το ζήτημα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, προσκαλώντας Γάλλους διανοούμενους από διάφορους τομείς του επιστητού.
Ο Le Corbusier και η Μοντέρνα Σαντορίνη στο Bios
14.06.2016 14:55
Με την προβολή της ταινίας Ο Le Corbusier και η Μοντέρνα Σαντορίνη, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στο Bios, ολοκληρώνεται στην Αθήνα η δέσμη εκδηλώσεων με γενικό τίτλο Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier.
Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier: οι φωτογραφίες του Lucien Hervé στο Μουσείο Μπενάκη
04.05.2016 11:38
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στις 9 Μαΐου 2016 την έκθεση Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier, με φωτογραφίες του Lucien Hervé.
Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 15:14
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier
24.03.2016 13:47
Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.