Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει τον νέο κύκλο CINÉ-CLUB. Κάθε μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προβάλλονται ταινίες, κλασικές ή πιο πρόσφατες που θα συνοδεύονται από μια παρουσίαση και θα έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου ή της χώρας.

Με αυτό το τακτικό ραντεβού το Ινστιτούτο θέλει να προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων που να συνδυάζει όλα τα πεδία δράσης του και να απεικονίζει μέσα από τις ταινίες, τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής και γαλλικής πολιτιστικής σκηνής.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Η πρώτη συνάντηση του κύκλου θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου και θα είναι μια εισαγωγή στο 6ο Φεστιβάλ Athens Video Project (22-24/1/2016), παρουσιάζοντας μια κλασική ταινία που σχετίζεται με τον χορό και το τραγούδι.


12 Ιανουαρίου, στις 20.00: Τα κορίτσια του Ροσφόρ, του Jacques Demy (1967), με τους Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Danielle Darrieux, Gene Kelly, Michel Piccoli etc.

Παρουσιάζει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος στον Alpha TV και στη Lifo.

Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο γοητευτικές και πνευματώδεις εικοσιπεντάχρονες δίδυμες, Η ξανθιά Ντελφίν διδάσκει χορό και η κοκκινομάλλα Σολάνζ κάνει μαθήματα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική  και ονειρεύονται να συναντήσουν το μεγάλο έρωτα.

* Η μουσική της ταινίας, υπογεγραμμένη από τον Michel Legrand, προτάθηκε για Όσκαρ το 1969.

* Είναι η τρίτη ταινία της Catherine Deneuve όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την αδελφή της Françoise Dorleac

Σχετικές ειδήσεις
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, του Ζυλ Ντασσέν στο Γαλλικό Ινστιτούτο
17.02.2017 12:52
Το ciné-club του Γαλλικού Ινστιτούτου τον Φεβρουάριο συντονίζεται με τις εκδηλώσεις για το έτος Καζαντζάκη, και μετά την εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου στις 17/2/2017, με τίτλο «ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση. Η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου», προσκαλεί το κοινό την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 19.30΄ να γνωρίσει ή να ξαναδεί το μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, έτσι όπως μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Jules Dassin με τίτλο Celui qui doit mourir.
Επιθεωρητής Lavardin, του Claude Chabrol στο Cine-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου
03.11.2016 17:24
Ο κύκλος CINÉ-CLUB στο ραντεβού του τον Νοέμβριο συντονίζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβάλλει την ταινία «Επιθεωρητής Lavardin» του Claude Chabrol, του πρώτου Γάλλου σκηνοθέτη που το φεστιβάλ αυτό τίμησε το 1997.
Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη, του Sacha Guitry στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
11.10.2016 10:53
Το ciné-club μας επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα.
Το ντοκιμαντέρ Sonita από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
29.09.2016 15:57
Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Sonita, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Nostos από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.05.2016 11:36
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 το ντοκιμαντέρ Nostos της Σαντρίν Ντουμά από το CineDoc.