Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει τον νέο κύκλο CINÉ-CLUB. Κάθε μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προβάλλονται ταινίες, κλασικές ή πιο πρόσφατες που θα συνοδεύονται από μια παρουσίαση και θα έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου ή της χώρας.

Με αυτό το τακτικό ραντεβού το Ινστιτούτο θέλει να προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων που να συνδυάζει όλα τα πεδία δράσης του και να απεικονίζει μέσα από τις ταινίες, τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής και γαλλικής πολιτιστικής σκηνής.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Η πρώτη συνάντηση του κύκλου θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου και θα είναι μια εισαγωγή στο 6ο Φεστιβάλ Athens Video Project (22-24/1/2016), παρουσιάζοντας μια κλασική ταινία που σχετίζεται με τον χορό και το τραγούδι.


12 Ιανουαρίου, στις 20.00: Τα κορίτσια του Ροσφόρ, του Jacques Demy (1967), με τους Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Danielle Darrieux, Gene Kelly, Michel Piccoli etc.

Παρουσιάζει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος στον Alpha TV και στη Lifo.

Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο γοητευτικές και πνευματώδεις εικοσιπεντάχρονες δίδυμες, Η ξανθιά Ντελφίν διδάσκει χορό και η κοκκινομάλλα Σολάνζ κάνει μαθήματα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική  και ονειρεύονται να συναντήσουν το μεγάλο έρωτα.

* Η μουσική της ταινίας, υπογεγραμμένη από τον Michel Legrand, προτάθηκε για Όσκαρ το 1969.

* Είναι η τρίτη ταινία της Catherine Deneuve όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την αδελφή της Françoise Dorleac

Σχετικές ειδήσεις
Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη, του Sacha Guitry στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
11.10.2016 10:53
Το ciné-club μας επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα.
Cine - Club: Mademoiselle, του Tony Richardson στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.02.2016 14:18
O Jean Genet είναι, μαζί με την Marguerite Duras, και ο σεναριογράφος της ταινίας Mademoiselle, που θα προβληθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την οποία θα παρουσιάσει ο Ηλίας Φραγκούλης.
Το ντοκιμαντέρ First Position από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.01.2016 10:56
Το CineDoc προβάλλει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 το έργο της Bess Kargman με τίτλο First Position, που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το μπαλέτο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Cartoonists- Foot Soldiers of Democracy: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.01.2016 17:08
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de la Démocratie), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Cartoonists – Foot Soldiers of Democracy από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
04.01.2016 12:57
Έναν χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de La Démocratie) την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.