Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Jazz για όλους!

Jazz για όλους!
Το Planet Music και το Λιθογραφείο της Πάτρας υποδέχονται για πέντε βραδιές τον Βαγγέλη Κατσούλη και το συγκρότημά του, δηλαδή μια παρέα με τέσσερις συν ένα παγκόσμιας φήμης μουσικούς της τζαζ σκηνής!

Το Planet Music και το Λιθογραφείο της Πάτρας υποδέχονται για πέντε βραδιές τον Βαγγέλη Κατσούλη και το συγκρότημά του, δηλαδή μια παρέα με τέσσερις συν ένα παγκόσμιας φήμης μουσικούς της τζαζ σκηνής!

Από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου ο μπασίστας Arild Andersen, ο ντράμερ Paul Wertico, ο τρομπετίστας Paolo Fresu και ο σαξοφωνίστας Bendik Hofseth θα παίζουν μαζί με τον ίδιο το Βαγγέλη Κατσούλη και τον πιανίστα Τάκη Φαραζή τη μουσική όλου του κόσμου! Jazz και μόνο jazz!

Ο Βαγγέλης Κατσούλης θα παρουσιάσει και την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, η οποία υπόσχεται πολλά υπέροχα ακούσματα. Ο νέος δίσκος είναι ακυκλοφόρητος ακόμα και πρόκειται να ηχογραφηθεί ζωντανά στη διάρκεια αυτών των εμφανίσεων, ώστε να κυκλοφορήσει για λογαριασμό της αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας Blue Note, με προορισμό τη διεθνή κυκλοφορία του.

Ο Βαγγέλης Κατσούλης και το συγκρότημά του θα εμφανιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Νοεμβρίου στο Planet Music στην Αθήνα και την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 23, 24 και 25 Νοεμβρίου στο Λιθογραφείο στην Πάτρα.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Κατσούλη έχει ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει τρία album, τα Through The Dark, Silent Voyage και An Unbearably Short Glance. Το Silent Voyage θεωρήθηκε από τον Τύπο ως ένα από τα καλύτερα albuma της χρονιάς αλλά και της τελευταίας εικοσαετίας επί διεθνούς ρεπερτορίου όλων των ειδών μουσικής.

Info
Βαγγέλης Κατσούλης και το συγκρότημά του
21 και 22 Νοεμβρίου
Planet Music, Αρδητού 44, Αθήνα
23, 24 και 25 Νοεμβρίου
Λιθογραφείο, Μαίζωνος 172 Β, τηλ 2610 328 394, Πάτρα

Σχετικές ειδήσεις
Denise King και Gas Blus Band live στο Half Note
22.02.2017 14:52
Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με την σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club να βάζει γκάζια στην blues διάθεση μας!
Η Madeleine Peyroux για μία μοναδική συναυλία στο Passport Κεραμεικός
04.11.2016 15:34
Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της παγκόσμιας jazz σκηνής, η Madeleine Peyroux, επιστρέφει για μια συναυλία στο PassPort Κεραμεικός στις 18 Νοεμβρίου 2016.
Oregon, το μυθικό συγκρότημα της world jazz live στο Half Note
01.11.2016 17:14
Ιστορικό γκρουπ, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της διεθνικής jazz, με κλασικές μείξεις και διαρκώς ανοιχτούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες. Οι Oregon έπαιξαν πρώτη φορά στη χώρα μας με την original σύνθεσή τους (Ralph Towner, Paul McCandless, Glen Moore, Collin Walcott) σε μια αξέχαστη συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού το 1984.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Mario Biondi & Christian McBride: Δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Gazarte
02.03.2016 11:27
Το Gazarte υποδέχεται την Άνοιξη με δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον λευκό τραγουδιστή με τη "μαύρη φωνή" Mario Biondi την Κυριακή 6 Μαρτίου και τον κορυφαίο μπασίστα της jazz, Christian McBride (κάτοχο 5 Grammy) με το τρίο του, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο Theater και στο Roof Stage, αντίστοιχα!