Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μέρες Καραγκιόζη στον Πολυχώρο Άγκυρα

Μέρες Καραγκιόζη στον Πολυχώρο Άγκυρα

Ο Πολυχώρος Άγκυρα παρουσιάζει κάθε Σάββατο από τις 9 Ιανουαρίου 2016 τις Μέρες Καραγκιόζη, για παιδιά και όχι μόνο!

 

Ιανουάριος

 

Σάββατο 9/1 "Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών"   Ο πονηρός καλικάντζαρος

Οι γιορτές πέρασαν, και οι καλικάντζαροι έκαναν για μια ακόμα φορά τις σκανταλιές τους. Όμως μετά τα φώτα, όπως το λένε οι παραδόσεις, όλοι πήραν το δρόμο για το σπίτι τους. Όλοι; Ένας πονηρός καλικαντζαράκος αποφάσισε να μείνει πίσω. Και το γίνεται στη γειτονιά του Καραγκιόζη δεν περιγράφεται...

 

Σάββατο 16/1    Ο Καραγκιόζης Γραμματικός  ("Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών")

Ο Καραγκιόζης, μετά από συνέντευξη στον Πασά, αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα στο εξωτερικό γραφείο του σεραγίου. Ένας-ένας καταφθάνουν οι γνωστοί τύποι από την παρέα του και οι σκηνές που θα ακολουθήσουν σκορπούν το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

 

Σάββατο 23/1    «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»( Θίασος Ηλία Καρελλά)

Ο μεγάλος Βεζύρης ψάχνει έναν καλό μουσικό και τραγουδιστή για τα γενέθλια της πεντάμορφης κόρης του. Ο Χατζιαβάτης του συστήνει τον Καραγκιόζη και εκείνος με τη σειρά του αρχίζει να οργανώνει την ορχήστρα .  Έτσι, στην παράγκα του Καραγκιόζη καταφθάνουν ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Νιόνιος, ο Κρητικός και ο Μπαρμπαγιώργος.  Ο Καραγκιόζης σαν μαέστρος αρχίζει να συγκεντρώνει διάφορα παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και να τα ξεχωρίζει μαζί με τα κολλητήρια σε κρουστά, έγχορδα και πνευστά. Η ορχήστρα πλέον έχει συσταθεί  και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μουσική βραδιά στο παλάτι του Βεζύρη.

Κάποιος, όμως, θέλει να χαλάσει τα σχέδια του Καραγκιόζη. Ποιός είναι ο κακός μαέστρος Ντορεμής; Θα τα καταφέρουν άραγε ο Καραγκιόζης και η παρέα του;

Η συνέχεια στον μπερντέ...

 

Σάββατο 30/1   Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη ("Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών")

Ο κύριος Δημητράκης οργανώνει μια γιορτή όπου η κόρη του θα επιλέξει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο Καραγκιόζης, με σύσταση του Χατζηαβάτη πηγαίνει να εργαστεί ως υπηρέτης, μέσα όμως από πολλά κωμικά επεισόδια, θα φέρει πολλές εκπλήξεις και ένα αναπάντεχο φινάλε.

 

Φεβρουάριος

 

Σάββατο 6/2   Η κληρονομιά του Καραγκιόζη ("Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών")

Μια ξαφνική κληρονομιά έρχεται να αλλάξει τη ζωή των δύο αχώριστων φίλων, του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη. Το καινούργιο τους σπίτι όμως δεν θα τους φέρει μόνο χαρά αλλά και πολλούς μπελάδες που βάζουν την φιλία τους σε κίνδυνο. Οι κωμικές σκηνές βέβαια ακολουθούν η μια την άλλη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός - Άκης Μελάχρης
10.02.2017 12:56
Βασισμένο στο τεύχος 13 με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός» από το αρχείο των εκδόσεων Άγκυρα σε απόδοση - διασκευή - εικονογράφηση Άκη Μελάχρη.
Θέατρο σκιών Καραγκιόζη στον Πολυχώρο Άγκυρα
23.01.2017 10:33
Ο Πολυχώρος Άγκυρα, σας προσκαλεί, να κάνετε ξεχωριστά τα Σάββατα των παιδιών σας μέσα από τις ιστορίες του Καραγκιόζη, με τον Άθω Δανέλλη, του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.
23.12.2016 15:12
«Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη» θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο Περί Σκιών στην Πάτρα.
 Ο Καραγκιόζης και οι δεινόσαυροι στο θέατρο Coronet!
04.11.2016 16:14
Η παιδική σκηνή του Coronet έχει την χαρά να φιλοξενήσει τον Καραγκιόζη του Μιχάλη Θεοδωρόπουλο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με μια διαφορετική παράσταση.
Καραγκιόζης με τον Άθω Δανέλλη στον πολυχώρο Άγκυρα
22.09.2016 13:14
Ο Καραγκιόζης «ξαναχτυπά» από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στο Παιδικό Στέκι του Πολυχώρου ΑΓΚΥΡΑ.