Ο Πολυχώρος Άγκυρα παρουσιάζει κάθε Σάββατο από τις 9 Ιανουαρίου 2016 τις Μέρες Καραγκιόζη, για παιδιά και όχι μόνο!

Ιανουάριος

Σάββατο 9/1 “Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών”   Ο πονηρός καλικάντζαρος

Οι γιορτές πέρασαν, και οι καλικάντζαροι έκαναν για μια ακόμα φορά τις σκανταλιές τους. Όμως μετά τα φώτα, όπως το λένε οι παραδόσεις, όλοι πήραν το δρόμο για το σπίτι τους. Όλοι; Ένας πονηρός καλικαντζαράκος αποφάσισε να μείνει πίσω. Και το γίνεται στη γειτονιά του Καραγκιόζη δεν περιγράφεται…

Σάββατο 16/1    Ο Καραγκιόζης Γραμματικός  (“Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών”)

Ο Καραγκιόζης, μετά από συνέντευξη στον Πασά, αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα στο εξωτερικό γραφείο του σεραγίου. Ένας-ένας καταφθάνουν οι γνωστοί τύποι από την παρέα του και οι σκηνές που θα ακολουθήσουν σκορπούν το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 23/1    «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»( Θίασος Ηλία Καρελλά)

Ο μεγάλος Βεζύρης ψάχνει έναν καλό μουσικό και τραγουδιστή για τα γενέθλια της πεντάμορφης κόρης του. Ο Χατζιαβάτης του συστήνει τον Καραγκιόζη και εκείνος με τη σειρά του αρχίζει να οργανώνει την ορχήστρα.  Έτσι, στην παράγκα του Καραγκιόζη καταφθάνουν ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Νιόνιος, ο Κρητικός και ο Μπαρμπαγιώργος.  Ο Καραγκιόζης σαν μαέστρος αρχίζει να συγκεντρώνει διάφορα παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και να τα ξεχωρίζει μαζί με τα κολλητήρια σε κρουστά, έγχορδα και πνευστά. Η ορχήστρα πλέον έχει συσταθεί  και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μουσική βραδιά στο παλάτι του Βεζύρη.

Κάποιος, όμως, θέλει να χαλάσει τα σχέδια του Καραγκιόζη. Ποιός είναι ο κακός μαέστρος Ντορεμής; Θα τα καταφέρουν άραγε ο Καραγκιόζης και η παρέα του;

Η συνέχεια στον μπερντέ…

Σάββατο 30/1   Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη (“Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών”)

Ο κύριος Δημητράκης οργανώνει μια γιορτή όπου η κόρη του θα επιλέξει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο Καραγκιόζης, με σύσταση του Χατζηαβάτη πηγαίνει να εργαστεί ως υπηρέτης, μέσα όμως από πολλά κωμικά επεισόδια, θα φέρει πολλές εκπλήξεις και ένα αναπάντεχο φινάλε.

Φεβρουάριος

Σάββατο 6/2   Η κληρονομιά του Καραγκιόζη (“Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών”)

Μια ξαφνική κληρονομιά έρχεται να αλλάξει τη ζωή των δύο αχώριστων φίλων, του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη. Το καινούργιο τους σπίτι όμως δεν θα τους φέρει μόνο χαρά αλλά και πολλούς μπελάδες που βάζουν την φιλία τους σε κίνδυνο. Οι κωμικές σκηνές βέβαια ακολουθούν η μια την άλλη.