Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

The Sound of Color: Η τρίτη παράσταση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

The Sound of Color: Η τρίτη παράσταση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην τρίτη παράσταση προσκεκλημένοι είναι ο Φώτης Σιώτας (βιολί), ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης (drums) και ο Κωνσταντίνος Νησίδης στα visuals.

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη, δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Στις τελευταίες τους παραστάσεις συνεργάζονται αυτοσχεδιαστικά με τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), τον Αντρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και το Νίκο Σιδηροκαστρίτη (drums). Το Μάρτιο του '14 συνεργάστηκαν επί σκηνής με το νορβηγό Arve Henriksen και τον Μάιο του '15 παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Έχουν κυκλοφορήσει τρια αλμπουμ και έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν. Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου , τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία (13.000 μέρες, Δρόμοι, Έξω, Βραχνός Προφήτης, Αγρύπνια, Τα Ζωντανά, Διάφανος, Η Βροχή από Κάτω, Ο Σαμάνος, Ο Ελάχιστος Εαυτός). Στον Ελάχιστο Εαυτό έκανε την ενορχήστρωση και εκτέλεσε το μεγαλύτερο μέρος του ηχητικού υλικού. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες (Από δώ και πάνω) και με το Νίκο Βελιώτη (Οι ανάσες των λύκων). Έχει παίξει και τραγουδήσει στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, Ο Γαργαληστής, Αγισήλαγος και Η Θυμωμένη Μπετονιέρα. Συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο στην εργασία του με τίτλο Στη Σπηλιά του Δράκου, με βάση το ρεμπέτικο τραγούδι. Αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω στον προσωπικό δίσκο του, με τη συνδρομή του Λευτέρη Μουμτζή, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια, κυρίως στο project του τελευταίου, J.Kriste, Master of Disguise. Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, με το οποίο κυκλοφόρησαν δυο δίσκους (We buy gold, MUZGA). Έχουν συνεργαστεί με τη χορευτική ομάδα Sinequanon στις παραστάσεις Ένα ακόμα και φύγαμε, To lose Lautrec, O κήπος του Προφήτη και Θα φύγουμε μαζί.

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι από τους σπουδαιότερους jazz drummers στην Ελλάδα. Μέλος του Χάρης Λαμπράκης quartet και του Haig Yazdjian group, χαρακτηρίζεται από τη μοναδική προσέγγιση και το ιδιαίτερο παίξιμό του στα τύμπανα.

Ο Κωνσταντίνος Νησίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2014 ή το 2011. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης ψευδώς ενημερώνει τις τοπικές αρχές ότι είναι γεννηθείς το 1982. Τις δύο τελευταίες μέρες ασχολείται με τα visuals (.)(.), στόχος του πάντα ήταν να συνδυάζει την μπαρόκ αισθητική που τον διαπνέει με την μίνιμαλ που είναι της μοδός και του αρέσει εξίσου. Στα ελληνικά πράγματα και στη συνείδηση γνωστών και φίλων καθιερώθηκε με το προσωνύμιο “αρτίστας”, έπειτα από πολλά χρόνια αναβαθμίστηκε σε shiftpluslash (shift+/) και τώρα τελευταία σε KAA – Kazimir Anaphora Assembly. Περισσότερα για τον ίδιο ή τους ετερώνυμούς του μπορείτε αρχικά να βρείτε στο διαδίκτυο και στην προσωπική του ιστοσελίδα http://nissidis.gr.

Φωτό: Zampano

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color #5 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο ΚΕΤ
25.01.2017 10:14
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project.
Οι Liminal Vanguard και η Eρατώ Τζαβάρα στο The Sound of Colour στο ΚΕΤ
20.12.2016 17:21
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων μεγαλώνει.
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
SΑNCHO 003 και LYD Quartet live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
31.10.2016 12:45
Δύο αξιόλογα πειραματικά σχήματα μοιράζονται τη σκηνή του ΚΕΤ για να παρουσιάσουν από ένα σετ το καθένα και να συμπράξουν αυτοσχεδιαστικά στο τέλος της βραδιάς.