Στο θέατρο Olvio παρουσιάζονται σε κοινή βραδιά δύο έργα χορού από τη Στέλλα Ζάννου/Smack και την ομάδα “ελεύθερη πτώση” της Χριστίνας Μερτζάνη και του Ευάγγελου Πουλίνα. Και τα δύο έργα έχουν κάνει πρεμιέρα στη Γερμανία.

“2Points”

Ταξίδι μεταξύ δύο σημείων. Από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από το παρελθόν στο παρόν. Ταξίδι με στάσεις στις αναμνήσεις, στις επιθυμίες και στις προσδοκίες μιας ανθρώπινης ζωής. Ή και δύο. Δύο άνθρωποι που αντανακλούν ο ένας την εικόνα του άλλου, την κίνηση, την λάμψη, τους φόβους τους.

Το έργο 2Points μιλάει για τις εσωτερικές δυνάμεις που κάποιος πρέπει να ανακαλύψει μέσα του και την εσωτερική πάλη που πρέπει να βιώσει ώστε να βρει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του και να πολεμήσει για τα πιστεύω του. Ενάντια στην κοινωνία, ενάντια στον εαυτό του. 

Το ντουέτο παρουσιάστηκε το 2013 και το 2014 στο Βερολίνο – Dock11 καθώς και το 2015 στο Φεστιβάλ SAF στη Σαντορίνη.

Χορευτές: Έλντον Πούλακ, Στέλλα Ζάννου
Χορογραφία: Στέλλα Ζάννου
Βοηθός χορογράφου: Όλγα Τζικούλη
Μουσική: Pneumonoqaastric
Τραγούδι: Με αεροπλάνα και βαπόρια (Σαββόπουλος, Μπέλλου)

“Alternative Bodies”

Το «Alternative Bodies» είναι ένα ντουέτο που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και την ένωση. Δυο διακριτά διαφορετικά σώματα, ένα γυναικείο και ένα αντρικό, προσπαθούν να συνυπάρξουν, να ενωθούν, να συμβιώσουν, να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Στην προσπάθειά τους αυτή επισκέπτονται ξεχασμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους και της εξελικτικής τους πορείας. Ένστικτα και συναισθήματα τους συμπορεύουν και τους διακατέχουν. Τα σώματά τους μπλέκονται, μπερδεύονται καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Αποτέλεσμα των πράξεών τους είναι οι απρόσμενες συνενώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτότυπη μουσική είναι της Μάρθας Μαυροειδή.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Κάσσελ της Γερμανίας το 2015.

Χορευτές: Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας
Χορογραφία: Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας
Ζωντανή μουσική: Μάρθα Μαυροειδή