Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τερζόπουλου στο εξώφυλλο του American Theatre

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τερζόπουλου στο εξώφυλλο του American Theatre

Ως μια ξεχωριστή επιτυχία της Αμερικανικής θεατρικής σεζόν παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του American Theatre, του μεγαλύτερου Αμερικανικού θεατρικού περιοδικού (τεύχος Ιανουαρίου 2016) η φωτογραφία της "Αντιγόνης" που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma theater, στη Φιλαδέλφεια. Στη φωτογραφία διακρίνονται η Sarah Glyko στον ρόλο της Ισμήνης και ο χορός (photo: Johanna Weber).

Η “Αντιγόνη” είχε πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου 2015 και ολοκλήρωσε έναν κύκλο 40 επιτυχημένων sold-out παραστάσεων στο Wilma Theater. Η "Αντιγόνη" είναι η εναρκτήρια παραγωγή του project "Άταφοι Νεκροί" που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, διαλέξεις, βίντεο προβολές και συζητήσεις με το κοινό) στο Wilma Theater, σε πανεπιστήμια στη Φιλαδέλφεια και στο Columbia University της Νέας Υόρκης πάνω στο θέμα των "Άταφων Νεκρών".

Το φθινόπωρο του 2017 θα ακολουθήσει μεγάλος αριθμός παραστάσεων της «Αντιγόνης» στη Νέα Υόρκη και ανάπτυξη της ιδέας των «Άταφων Νεκρών», σε συνεργασία με τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και την καθηγήτρια της έδρας Κλασικών Σπουδών του Columbia University Karen VanDycke.

Τον ρόλο της Αντιγόνης ερμήνευσε η Jennifer Kidwell, του Κρέοντα ο Αντώνης Μυριαγκός, του Κορυφαίου ο Paolo Musio, του Τειρεσία ο Στάθης Γράψας, της Ισμήνης η Sarah Glyko, του Αίμωνα ο Brian Ratcliffe, του Φύλακα ο Jered McLenigan, του Α΄ Αγγελιοφόρου ο Steven Rishard, του Β΄ Αγγελιοφόρου ο Justun Jain και του Αφηγητή ο Ed Swidey.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία , τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος.

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
To Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί το Saint-Petersburg Theatre Season
24.08.2016 16:48
Τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί το Saint-Petersburg Theatre Season, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός θεατρικής περιοδείας από την Αγία Πετρούπολη.
Συνεχίζονται οι
14.07.2016 15:51
Συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη (15, 16 & 17 Ιουλίου), σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Hangmen, του Martin McDonagh από το NT Live σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
25.02.2016 17:08
Μετά τη θεαματική επιτυχία που σημείωσε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, το έργο Hangmen [Δήμιοι], η νέα κωμωδία του βραβευμένου με όσκαρ Martin McDonagh [Μάρτιν Μακ Ντόνα], μεταφέρεται στο Wyndham’s Theatre του West End και μεταδίδεται ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους).