Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Ανοιχτές πρόβες» με τον Κώστα Αρζόγλου στον πολυχώρο Underground

«Ανοιχτές πρόβες» με τον Κώστα Αρζόγλου στον πολυχώρο Underground

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΡΟΒΕΣ, με την μορφή σεμιναρίου, αρχίζει από τις 4 Ιανουαρίου 2016 ο Κώστας Αρζόγλου στον Πολυχώρο UNDERGROUND στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τα μαθήματα, με τίτλο: «Τώρα μιλάει η Ιοκάστη» θα αποτελούν πρακτικές πρόβες πάνω στον μύθο του Οιδίποδα. Στο τέλος των μαθημάτων, όλο τον Απρίλιο, η παράσταση θα παίζεται στον πολυχώρο και τα κέρδη θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από ακρόαση .

 

Καλούνται λοιπόν ηθοποιοί στα πρώτα τους βήματα να αυτοσχεδιάσουν, να κινήσουν το σώμα τους, να μάθουν, να νιώσουν αυτόν τον μύθο.

 

Μέσα απ' τα δώματα της Ιοκάστης. Μέσα απ' τα πορτόφυλλα της. Απ' τον κόσμο που κουβαλάει. Απ' τη μητριαρχία ακόμα. Πριν ο γιος της γίνει άντρας της και κυριαρχήσει κατά κράτος. Τι λέει; Τι της λένε; Πόσο γνωρίζει; Τι νιώθει ; Πώς μπαίνει στη δράση; Πόσο ανατρέπει τη ροή της ιστορίας; Πόσα δεν του ’χει πει ακόμα του εραστή της;

 

Αυτά και άλλα ερωτηματικά προσπαθεί να λύσει ένα πρωτότυπο σεμινάριο από τον Κώστα Αρζόγλου. Ειδικοί στη μουσική , στον μύθο, στη μετρική, εικαστικοί τον συντροφεύουν.

 

Τρεις φορές τη βδομάδα, επί τρεις ώρες 5 μέχρι 8μμ, επί 3 μήνες, θα είμαστε επί ποδός πολέμου για το ανέβασμα. Τον Απρίλιο θα καταλήξουμε σε παράσταση που θα δίνεται επί ένα μήνα τουλάχιστον, και όπου θα παίζουν οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Το παρασκήνιο γίνεται σκηνή .

 

Οι δοκιμές θα είναι ανοιχτές στους ενδιαφερόμενους θεατές , παρακολουθώντας διαφορετικές φάσεις της σκηνοθεσίας.

Σχετικές ειδήσεις
 Αυτός και το πανταλόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Underground
02.09.2016 12:50
Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.
Να με θυμάσαι, της Βάνας Πεφάνη στον πολυχώρο Underground
28.04.2016 13:37
Ο πολυχώρος Underground παρουσιάζει το έργο της Βάνας Πεφάνη, Να με θυμάσαι, για τρεις παραστάσεις, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.