Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Μάικλ Πανκ, με τίτλο Η επιστροφή.

Το 1823, στην αχαρτογράφητη φύση της Αμερική, οι παγιδευτές της Γουνεμπορικής Εταιρείας Βραχώδη Όρη ζουν μια σκληρή ζωή, γεμάτη κινδύνους.

Ο Χιου Γκλας, ένας από τους πιο αξιόλογους άντρες της εταιρείας, έχει δοκιμαστεί στις δυσκολίες των βουνών και θεωρείται εξαιρετικός παγιδευτής. Σε μια αποστολή όμως έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μια αρκούδα που τον κατακρεουργεί. Ο θάνατός του θεωρείται βέβαιος.

Δύο συνοδοιπόροι του μένουν μαζί του ώστε να φροντίσουν για την ταφή του. Τελικά εκείνοι αποφασίζουν να τον ληστέψουν και να τον εγκαταλείψουν, όμως ο Γκλας κρατιέται στη ζωή χάρη σε μία και μόνο επιθυμία: την εκδίκηση.

Με απαράμιλλη τόλμη και αποφασιστικότητα, σέρνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα, έρχεται αντιμέτωπος με Ινδιάνους και κυνηγούς, ενώ παλεύει με την πείνα και τον πόνο από τις τρομακτικές πληγές του.

Η συγκλονιστική ιστορία του Χιου Γκλας είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση και τα όριά της, καθώς και στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας άντρας για να εκδικηθεί.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, ακραία και συναρπαστικά μοναχικά ταξίδια που έχω διαβάσει ποτέ».

– Ακίβα Γκόλντσμαν, βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος της ταινίας A Beautiful Mind

«Ο Μάικλ Πανκ αφηγείται μια εντυπωσιακή ιστορία ηρωισμού και εκδικητικής μανίας. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Χιου Γκλας στην Άγρια Δύση».

– Publishers Weekly

«O Πανκ περιγράφει τις ακραίες περιπέτειες ενός παγιδευτή του 19ου αιώνα με δίψα για εκδίκηση. Μια εξαιρετική περιπέτεια με ατμόσφαιρα εποχής και τοπικό χρώμα».

– Kirkus Reviews

«Έχει όλα τα συστατικά μιας κλασικής ιστορίας της Άγριας Δύσης. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Μάικλ Πανκ προσθέτει νεύρο στην επική ιστορία εκδίκησης του θρυλικού Χιου Γκλας, τον οποίο δεν κατάφερε να καθηλώσει ούτε καν μια οργισμένη αρκούδα».

– Κρεγκ Τζόνσον, συγγραφέας της σειράς μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον σερίφη Walt Longmire

«Όταν ο Γκλας στάθηκε μπροστά σε εκείνους που τον πρόδωσαν, η έμφυτη ευγένειά του του χάρισε την καλύτερη εκδίκηση».

– True West

«Μια από τις σπουδαιότερες ιστορίες της Άγριας Δύσης του 19ου αιώνα».

– The Salt Lake Tribune

Ο Μάικλ Πανκ υπηρετεί ως Εμπορικός Αντιπρόσωπος και Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη μόνιμη αντιπροσωπεία τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στη Γενεύη της Ελβετίας. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και στο Κονγκρέσο. Επίσης, έχει εργαστεί ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, έχει γράψει ένα μυθιστόρημα, δύο non-fiction βιβλία και δύο σενάρια. Το βιβλίο του Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία.


Το βιβλίο Η επιστροφή ενέπνευσε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία που σκηνοθέτησε ο Αλεχάντρο Ινιαρίτου. Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ένα ρόλο που οι κριτικοί θεωρούν ότι θα του χαρίσει το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του.

Διαβάστε πληροφορίες για την ταινία που παίζεται από 21 Ιανουαρίου 2016 στους κινηματογράφους ΕΔΩ.