Στον κινηματογράφο Δαναό απονεμήθηκαν τα κρατικά λογοτεχνικά βραβεία και τα κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου 2014, με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ να παραλαμβάνει το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ για το σύνολο του έργου της.

Βραβείο Μυθιστορήματος: Δημήτρης Νόλλας – «Το ταξίδι στην Ελλάδα», εκδόσεις Ίκαρος .

Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας: Κώστας Μαυρουδής – «Η αθανασία των σκύλων», εκδόσεις Πόλις

Βραβείο Ποίησης: Πάνος Κυπαρίσσης – «Τα τιμαλφή», εκδόσεις Μελάνι

Βραβείο Δοκιμίου – Κριτικής: Βάσω Αλεξανδράκη – «Το παιχνίδι της επιθυμίας και της γραφής στο Μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης του Ν.Γ. Πεντζίκη», εκδόσεις Αρμός

Βραβείο Μαρτυρίας – Βιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας: Γιώργος Β. Δερτιλής – «Συνειρμοί, μαρτυρίες, μυθιστορίες», εκδόσεις Πόλις.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα: Λευτέρης Καλοσπύρος – «Η μοναδική οικογένεια», εκδόσεις Πόλις

Και Ελευθερία Κυρίτση- «Χειρόγραφη Πόλη» εκδόσεις Μανδραγόρας

Ειδικό Βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα: Αλέξανδρος Στεφανίδης – «Το χάδι», εκδόσεις Άγρα

Διακρίσεις

Τιμητική διάκριση για την συμβολή τους στη νεοελληνική λογοτεχνία στα περιοδικά «Μανδραγόρας» και «Θέματα Λογοτεχνίας».

Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική γλώσσα: Γιώργος Μπλάνας για τη μετάφραση του έργου «Ζωή και Πεπρωμένο» του Βασίλι Γκρόσμαν, εκδόσεις Γκοβόστη

Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα: Birgit Hildebrand για τη μετάφραση του έργου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» του Χρήστου Οικονόμου, εκδόσεις C.H. Beck Verlag

Κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου:

Κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου: Χαράλαμπος Γιάννου – «Πείνα», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Νόβα 44»

Έπαινοι: Αντώνης Παπαϊωάννου – «Μια καλή είδηση», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «ΡΩΜΟΣ»

Και Γιάννης Φίλιας – «Φωτιά στις πιρόγες», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Σαγαρίλλος».

Κρατικό βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης – «Η Θέση», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Δήμος Θάλλης»

Έπαινος: Θεώνη Δέδε – «Sunny Days», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Δάφνη»

Κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά: Δημήτριος Ζώτος – «Ο Ιππότης με τη μεγάλη καρδιά και η μάγισσα της Λύπης», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Προγραμματιστής»

Έπαινος: Δήμητρα Βικτωρία Πανάγου – «Της φωτιάς και του αέρα και του δρόμου δίχως γυρισμό», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Bianca»