Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Agnes of God του John Pielmeier στον πολυχώρο Διέλευσις

Agnes of God του John Pielmeier στον πολυχώρο Διέλευσις

O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» ανεβάζει από τις 30 Δεκεμβρίου 2015, τη θεατρική παράσταση Agnes of God του John Pielmeier. Το έργο είναι ένα ψυχολογικό δράμα και διαπραγματεύεται τη  μάχη της πίστης με την αμφιβολία. Του ορθολογισμού με το μυστήριο!

 

Με επίκεντρο μία νεαρή μοναχή που κατηγορείται για το φόνο του νεογέννητου βρέφους της, μία δικαστική ψυχίατρος έρχεται αντιμέτωπη με την ηγουμένη της μονής.

 

Δύο κόσμοι συγκρούονται μέχρι που τα όρια του κάθε ενός από αυτούς μετακινούνται μέσα από έναν συγκλονιστικό διάλογο και τα γεγονότα που ανατρέπουν τις σταθερές τους.

 

 Οι πεποιθήσεις κλονίζονται, οι βεβαιότητες παρουσιάζουν ρήγματα για να αφήσουν το μυστήριο της ύπαρξης να έχει τον πρώτο λόγο.

 

Ο συγγραφέας σε καθηλώνει με την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων και τις ανατροπές των γεγονότων και των αποκαλύψεων.

 

Έτσι ολοκληρώνεται ένα υπαρξιακό δράμα με φόντο τους κλειστούς κόσμους των αντιλήψεων, απόψεων και δογμάτων που υπερασπίζονται το αδιαμφισβήτητο των στερεοτύπων τους μέχρι τελικής πτώσεως.

 

Μιας πτώσεως όμως που οδηγεί σε βαθύτερες μεταστοιχειώσεις του εσωτερικού κόσμου των προσώπων που υπερασπίζονται την αντικρουόμενη αυτή πίστη τους, ενώ το θύμα που τους φέρνει στη μοιραία αντιπαράθεση έχει κατέλθει από τον Παράδεισο μέχρι την κόλαση για να ξυπνήσει μέσα τους την υποψία ότι μπορεί να μην έχουν πάντα δίκιο.

 

Σαν ιερό σφάγιο μιας αιματηρής θυσίας εξαγοράζει την καθήλωσή τους στα «αυτονόητα», τους αφαιρεί τον έλεγχο της ταξινομημένης σκέψης τους και τους αφήνει με την πληγή της απορίας αλλά και την προοπτική του να ξεφύγουν από τη φυλακή των ιδεολογημάτων τους.

 

Ποιος είναι τάχα ο νικητής και με ποιο αντίτιμο;

Ο θεατής καλείται να το απαντήσει μετέωρος ανάμεσα στις σκέψεις του και τα άλυτα αινίγματα της ζωής .

 

Συντελεστές

 

Συγγραφέας:  John  Pielmeier

Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης

Σκηνοθεσία:  Χρυσάνθη Κορνηλίου

Σκηνικά- Κοστούμια: Άγγελος Δελής

Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Οικονόμου

 

Παίζουν (αλφαβητικά): Μαρία Βασιλέλλη, Μαρία Δούση, Αναστασία Παπασπύρου

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120' με διάλλειμα

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017
14.09.2016 13:28
Για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά έργα.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.