Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το έργο «Frida’s Pornography» συνεχίζει από 28 Δεκεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις  8.00 μ.μ.

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα.  Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κυριακής Δ. Σπανού και παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Αντωνίου, Νάντια Καβουλάκου, Ισμήνη Κυρίτση, Δημήτρης Μαμιός.

Η υπόθεση του έργου:

Ένα σημερινό κορίτσι, γοητεύεται εμμονικά από τη Φρίντα Κάλο.  Η θραυσματική αναπαράσταση της ζωής της Φρίντα Κάλο εκφράζει τη δική της οπτική γωνία για τη ζωή της Μεξικάνας ζωγράφου.  Το πάσχον σώμα της Φρίντα, ο έρωτάς της για το Ντιέγο Ριβέρα, η ανικανοποίητή επιθυμία της να αποκτήσει ένα παιδί, και βέβαια η ζωγραφική της είναι οι άξονες της ζωής της, που γοητεύουν τη νεαρή καλλιτέχνιδα τόσο που «γίνεται»… η φανταστική φίλη της παιδικής ηλικίας της Φρίντα.

Η «πορνογραφία» του τίτλου είναι η πορνογραφία των σπλάχνων, και αυτό επιχειρεί και η γλώσσα του κειμένου να είναι… σπλαχνική.

Η δομή του κειμένου είναι θραυσματική και η ίδια η σκηνική αναπαράσταση είναι μια performance που διερευνά το σώμα και τη βία που του ασκείται. Όπως λέει η Φρίντα, «ήρθα σε σύγκρουση με όλες τις μηχανές του αιώνα μου».  Μια παράσταση για την ιερότητα του σώματος, την επιθυμία, τον πόνο, τη δύναμη  και τη χαρά της ζωής.

Viva la vida.  «Ζήτω η ζωή» λέει η Φρίντα.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κυριακή Δ. Σπανού
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Αντωνίου, Νάντια Καβουλάκου, Ισμήνη Κυρίτση, Δημήτρης Μαμιός.
Σκηνικά – κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Κίνηση: Εριφύλη Δαφέρμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Φωτογραφίες: Μανώλης Παπαδάκης
Τρέιλερ: Ephemeral Movies
Αιγίδα: Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία Μεξικού.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)