Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει μια ιδιόρρυθμη έκθεση με μπουκάλια κρασιού φιλοτεχνημένα από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες…

Πρόκειται για μπουκάλια που στις επιφάνειές τους εξελίσσονται μοναδικά εικαστικά θέματα, αφιερώσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών προς τον συλλέκτη.  Είναι μπουκάλια-αφιερώματα, που κρύβουν μέσα τους τον θαυμαστό κόσμο του οινο-πνεύματος, δηλαδή μιας μακρόχρονης έρευνας σε γευστικές διαδρομές. Στα εικαστικά αυτά αφιερώματα στηρίζεται και η ιδέα της συλλογής, που αποτυπώνει με εξαιρετική σαφήνεια την ταυτότητα του συλλεκτικού συναισθήματος, αλλά και την αγάπη και την φιλικότητα των καλλιτεχνών πάνω σε σκληρό γυαλί.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται μια εκδήλωση- παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης Με κόκκινο ή με λευκό ,τα μπουκάλια του κρασιού μιας συλλογής, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2009, στις 19.00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέσα από τις σελίδες της έκδοσης μιλούν ο συλλέκτης και ο καλλιτέχνης για την εικαστική παρέμβαση που μετατρέπει ένα μπουκάλι κρασιού σε έργο τέχνης. Μια παρέμβαση που συνδέει τον εικαστικό χώρο με τον χώρο της υψηλής γεύσης.

                                                                   
                                   Ώρες λειτουργίας :