Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Με κόκκινο ή με λευκό

Με κόκκινο ή με λευκό
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει μια ιδιόρρυθμη έκθεση με μπουκάλια κρασιού φιλοτεχνημένα από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ...

Πρόκειται για μπουκάλια που στις επιφάνειές τους εξελίσσονται μοναδικά εικαστικά θέματα, αφιερώσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών προς τον συλλέκτη.  Είναι μπουκάλια-αφιερώματα, που κρύβουν μέσα τους τον θαυμαστό κόσμο του οινο-πνεύματος, δηλαδή μιας μακρόχρονης έρευνας σε γευστικές διαδρομές. Στα εικαστικά αυτά αφιερώματα στηρίζεται και η ιδέα της συλλογής, που αποτυπώνει με εξαιρετική σαφήνεια την ταυτότητα του συλλεκτικού συναισθήματος, αλλά και την αγάπη και την φιλικότητα των καλλιτεχνών πάνω σε σκληρό γυαλί.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται μια εκδήλωση- παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης Με κόκκινο ή με λευκό ,τα μπουκάλια του κρασιού μιας συλλογής, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2009, στις 19.00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέσα από τις σελίδες της έκδοσης μιλούν ο συλλέκτης και ο καλλιτέχνης για την εικαστική παρέμβαση που μετατρέπει ένα μπουκάλι κρασιού σε έργο τέχνης. Μια παρέμβαση που συνδέει τον εικαστικό χώρο με τον χώρο της υψηλής γεύσης.

                                                                   
                                   Ώρες λειτουργίας :        

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Πέρα από το Λευκό: Έκθεση της Ευγενίας Κουμαντάρου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
30.03.2016 11:42
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. η έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου «Πέρα από το Λευκό».
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.