Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Με κόκκινο ή με λευκό

Με κόκκινο ή με λευκό
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει μια ιδιόρρυθμη έκθεση με μπουκάλια κρασιού φιλοτεχνημένα από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ...

Πρόκειται για μπουκάλια που στις επιφάνειές τους εξελίσσονται μοναδικά εικαστικά θέματα, αφιερώσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών προς τον συλλέκτη.  Είναι μπουκάλια-αφιερώματα, που κρύβουν μέσα τους τον θαυμαστό κόσμο του οινο-πνεύματος, δηλαδή μιας μακρόχρονης έρευνας σε γευστικές διαδρομές. Στα εικαστικά αυτά αφιερώματα στηρίζεται και η ιδέα της συλλογής, που αποτυπώνει με εξαιρετική σαφήνεια την ταυτότητα του συλλεκτικού συναισθήματος, αλλά και την αγάπη και την φιλικότητα των καλλιτεχνών πάνω σε σκληρό γυαλί.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται μια εκδήλωση- παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης Με κόκκινο ή με λευκό ,τα μπουκάλια του κρασιού μιας συλλογής, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2009, στις 19.00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέσα από τις σελίδες της έκδοσης μιλούν ο συλλέκτης και ο καλλιτέχνης για την εικαστική παρέμβαση που μετατρέπει ένα μπουκάλι κρασιού σε έργο τέχνης. Μια παρέμβαση που συνδέει τον εικαστικό χώρο με τον χώρο της υψηλής γεύσης.

                                                                   
                                   Ώρες λειτουργίας :        

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Πέρα από το Λευκό: Έκθεση της Ευγενίας Κουμαντάρου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
30.03.2016 11:42
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. η έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου «Πέρα από το Λευκό».
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Αν...: έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
21.01.2016 13:09
Οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ο χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00, την έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομονάχου, με τίτλο "Αν...".