Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Amon Amarth live

Amon Amarth live
To καλύτερο σύγχρονο death metal συγκρότημα της Σουηδίας έρχεται στο Principal Club Theater στη καλύτερη στιγμή της πορείας τους!

Αν και πήραν το ονομά τους από το μυθικό βουνό στην τριλογία του Άρχοντα Των Δακτυλιδιών, του J.R.R. Tolkien, όπου κατοικούσε ο Sauron και όπου ο Froddo κατέληξε για να καταστρέψει το δακτυλίδι, οι Amon Amarth δεν έχουν καμία σχέση με hobbits, elves και λοιπά πλάσματα...

Η επέλαση τους ξεκίνησε το 1988 όταν ακόμα λεγόντουσαν Scum. Με την προσθήκη του Johan Hegg στα φωνητικά, του οποίου η χαρακτηριστική γενιάδα τον κάνει αφ’ ενός εύκολα αναγνωρίσιμο και αφ’ εταίρου τον ζεσταίνει όταν οδηγεί την νταλίκα του στον παγωμένο Βορρά, αλλάζουν το όνομα τους σε Amon Amarth, αλλάζοντας παράλληλα και την θεματολογία τους.

Με το demo τους Thor Arise να είναι η πρώτη τους κατάθεση, με στίχους που πραγματεύονται την Νορβηγική μυθολογία και την ζωή των Βίκινγκ, η μπάντα αρχίζει την άνοδο της στον metal κόσμο. Το επόμενο demo με τίτλο The Arrival of the Fimbul Winter το 1994, πουλάει και τα 1000 αντίτυπα του σε λιγότερο από 12 ώρες και τους οδηγεί σε συμβόλαιο με την Pulverised Records. Η κυκλοφορία του MCD Sorrow Throughout the Nine Worlds γνωρίζει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αφού και οι 6000 κόπιες εξαντλούνται και αυτό με την σειρά του τους αποφέρει συμβόλαιο με την Metal Blade, με την οποία έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 7 άλμπουμ και 1 DVD, που το εξώφυλλό του αποτελεί και το artwork για την αφίσα της συναυλίας, το οποίο έγινε χρυσό στις ΗΠΑ. Αυτό που οι προγονοί τους δεν κατάφεραν το 986 μ.Χ, το να κατακτήσουν δηλαδή την Αμερική, το κατάφεραν οι Amon Amarth μιά χιλετία σχεδόν μετά.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Shock Absorber.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Kollektiva live στο Κύτταρο
25.11.2016 17:32
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι KollektivA ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου, για να πραγματοποιήσουν την πιο ορμητική συναυλία της μέχρι τώρα πορείας τους.
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies live στο Principal Club Theater
21.10.2016 14:35
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα εμφανιστούν για ένα live στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων.
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Οι Annihilator live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.05.2016 14:27
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Piraeus 117 Academy (Αθήνα) και Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) οι Annihilator επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows ώστε να αποδείξουν επί σκηνής πως η heavy metal μουσική παραμένει ζωντανή όσο ο Jeff Waters και η αρμάδα του περιοδεύουν ανά τον κόσμο.
Next Time Passions: 25 χρόνια Indie Pop live στο Ρομάντσο
27.04.2016 15:44
Οι Next Time Passions, το συγκρότημα που σηματοδότησε την αρχή της εγχώριας indie σκηνής, γιορτάζουν 25 χρόνια μουσικής πορείας. Με αφορμή την πρώτη τους live εμφάνιση το 1991, οι ανανεωμένοι Next Time Passions ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο με σκοπό να μας περιβάλουν με το λεπτό, νοσταλγικό τους ήχο. Νέες μελωδίες, αλλά και άλλες, πιο παλιές και αγαπημένες, διηγούνται την ιστορία της ελληνικής εναλλακτικής indie pop μουσικής μέχρι σήμερα.