Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το πιο γλυκό ψωμί! από τον Μικρό Νότο για τέσσερις γιορτινές παραστάσεις στο Μουσείο Λούλη

Το πιο γλυκό ψωμί! από τον Μικρό Νότο για τέσσερις γιορτινές παραστάσεις στο Μουσείο Λούλη

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, παρουσιάζει το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί», από τη νέα διαδραστική της παράσταση «Ο Κουκουμπλής», στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι, για τέσσερις μόνο, εορταστικές παραστάσεις: Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00.

 

Ζυμώνουμε μαζί το πιο γλυκό ψωμί!

Ένα παραμύθι, μια διαδραστική παράσταση, μια βιωματική ξενάγηση , σε ένα μουσείο για τον κύκλο του ψωμιού.

 

Με οδηγό ένα σποράκι, με διαδρομές στο χθες και στο σήμερα, ανάμεσα στα εκθέματα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΛΗ, με ζωντανή μουσική από παραδοσιακά μουσικά όργανα , με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το λαϊκό παραμύθι από την Κεφαλλονιά «Το πιο γλυκό ψωμί» και θα ζυμώσουν, με τα πιο αγνά υλικά, με φροντίδα και νοιάξιμο, το δικό τους ψωμάκι, που θα το πάρουν φρεσκοψημένο φεύγοντας. 

 

Οι ηθοποιοί της ομάδας Μικρός Νότος θα υποδεχθούν τους θεατές στο Μουσείο , σε έναν χώρο που αποτυπώνει την ιστορία των μύλων στην Ελλάδα. Θα ξετυλίξουν μαζί ιστορίες, παραμύθια και παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού και, με αυτά ως οδηγό, θα περιδιαβούν ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου (μηχανήματα παλιών μύλων, σφραγίδες πρόσφορου από όλο τον κόσμο, ειδώλια και θεματικά αντικείμενα ακόμα και από την αρχαιότητα) για να γνωρίσουν την αλυσίδα «σιτάρι - αλεύρι – ψωμί».

 

Η παράσταση «Ο Κουκουμπλής» απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Ολόκληρη η παράσταση ξετυλίγει τρία λαϊκά παραμύθια: τα «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας». Τις καθημερινές, ταξιδεύει μέσα στα σχολεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους. Κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι παίζεται στο Black Box του Θεάτρου 104 (Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι, μετρό Κεραμεικός).

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τάσος ΡάτζοςΜουσική σύνθεση - στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής • Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Δαμιανός Νικολαϊδης, Άννη Ντουμούζη • Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος • Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά • Επιμέλεια κίνησης: Λυδία Καπουρνιώτη • Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Έλενα Μαυρίδου • Βοηθός σκηνογράφου: Ιωάννα Κοκαλάρη • Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος - εξειδικευμένη στο Drama in Education.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο
20.02.2017 12:01
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Χριστούγεννα με «Γύρω γύρω μήνες» από τον Μικρό Νότο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
24.11.2016 15:04
Έθιμα, κάλαντα, παιχνίδια με καλικατζάρους… Η νέα μουσικοπαιδγωγική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» σε σκηνοθεσια & μουσικη Πέτρου Δαμουλή, Γύρω γύρω μήνες, θα παρουσιαστεί τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης.
Ο Κουκουμπλής από την ομάδα Μικρός Νότος στο Tempus Verum Εν Αθήναις
12.10.2016 16:23
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει 3 λαϊκά παραμύθια, σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου («Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας» στην παράσταση «Ο Κουκουμπλής»!
Από το Μουσείο ως την άκρη του κόσμου: παράσταση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
16.09.2016 12:43
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11.30 και στις 13.30 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τη νέα σεζόν, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά στην παράσταση «Από το Μουσείο ως την άκρη του κόσμου»!