Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Tora: Το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio

Tora: Το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio με τίτλο "Tora". Πρόκειται για το προσωπικό όχημα του καταξιωμένου ντράμερ Αλέξανδρου - Δράκου Κτιστάκη στο οποίο συμβάλουν δημιουργικά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), αμφότεροι μέλη των The Next Step Quintet.

 

Το Tora έχει σαν αφετηρία την jazz αλλά αντλεί στοιχεία και από ένα μεγάλο φάσμα άλλων μουσικών ειδών (rock και pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τα στοιχεία αυτά είναι αφομοιωμένα σε ένα λειτουργικό σύνολο, αποτελούν ένα «όλον» και συνθέτουν ένα concept άλμπουμ όπου το κάθε ένα από τα 10 κομμάτια που το απαρτίζουν αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη μοναδικότητα του.

 

Σε αυτό συμβάλουν επίσης η αφήγηση , η ποίηση και ο προφορικός λόγος. Από το εναρκτήριο ήδη “Suffering” με την αφήγηση του David Lynch (εμπνευσμένο από κείμενο του Arthur Miller) ή με το “Sublove” (στο οποίο ενσωματώνεται απόσπασμα από ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη), ο λόγος εντάσσεται λειτουργικά στο σύνολο και προσθέτει το δικό του χρώμα.

 

Το Tora είναι ένα άλμπουμ που αφορμάται μεν από τη jazz αλλά ξεπερνά τα όρια της. Πολυποίκιλο και ατμοσφαιρικό, ένα άλμπουμ συνόλου που καλεί τον ακροατή εντός του και τον οδηγεί σε μια μυσταγωγική εμπειρία. 

 

Το Alex Drakos Trio αποτελείται από τους: Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα - samples), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο-πλήκτρα) Ντίνος Μάνος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο).

 

Συμμετέχουν: David Lynch (αφήγηση στο “Drum Suffering”), Κωστής Χριστοδούλου (keyboards στο “Tora”), Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο στο “Paint it black”), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα στο Elegie που είναι και δική του σύνθεση)

 

Η ηχογράφηση και η μίξη του  Tora  έγινε στα Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα. Mastering: Bob Gatz (Digital Domain, USA). Παραγωγή: Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Καρπούζας

               

Φωτογραφία: Όλγα Τζίμου   

Artwork: Ελένη Κεσαπίδου

 

Tracklist

 

1. Drum Suffering _ feat. David Lynch (voice)

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

2. Stuttgart

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

3. Solitude

(Ντίνος Μάνος)

4. Tora _ feat. Κωστής Χριστοδούλου (keyboards)

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

5. Sublove _ feat. Μανόλης Αναγνωστάκης (voice)

(Ντίνος Μάνος / Μανόλης Αναγνωστάκης)

6. Nagual

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

7. Esbjorn

(Γιάννης Παπαδόπουλος)

8. Piano Fear_feat. Jiddu Krsihnamunti (voice)

(Γιάννης Παπαδόπουλος / Jiddu Krsihnamunti)

9. Paint it black _feat. Τάκης Πατερέλης (sax)

(Jagger / Richards)

10. Elegie _feat. Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα)

(Γιώργος Λιμάκης)

 

Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2015 στο Gazarte. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Blue & Lonesome: Νέο άλμπουμ από τους Rolling Stones!
07.10.2016 13:07
Στις 2 Δεκεμβρίου 2016 οι Rolling Stones κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ μετά από μία ολόκληρη δεκαετία.
You Want It Darker, το νέο άλμπουμ του Leonard Cohen
09.09.2016 13:30
O Leonard Cohen στα 82 του χρόνια κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έχει τον τίτλο “You Want It Darker” και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
 Έτοιμοι Ένα: Άλμπουμ των The Boy από την Inner Ear
18.08.2016 11:38
Το “Έτοιμοι Ένα” είναι το νέο Αλμπουμ των The Boy και κυκλοφορεί σε βινύλιο+cd και digital album από την Inner Ear.
Circle από το Alex Drakos Trio στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 10:36
Το Alex Drakos Trio παρουσιάζει στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ την μουσική παράσταση CIRCLE, όπου ο ήχος συνθέτει μία ιστορία που αφηγείται τα στάδια εσωτερικής αναζήτησης του ανθρώπου και αντιπροσωπεύει τον κύκλο συναισθημάτων του. 
Tora: Alex Drakos Trio live στο Gazarte
10.12.2015 16:31
Στις 28 Δεκεμβρίου 2015 ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες Έλληνες drummer, ο Alex Drakos Ktistakis (Αλέξανδρος Κτιστάκης), παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά στο Theater Stage του GAZARTE με το γνωστό του σχήμα, το Alex Drakos Trio.