Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα Παραμύθια της γιαγιάς: Παραμύθια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα στον κινηματογράφο Τριανόν

Τα Παραμύθια της γιαγιάς: Παραμύθια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα στον κινηματογράφο Τριανόν

Η θεατρική ομάδα «Κρέμα Κανέλα» σε συνεργασία με την ομάδα «κυματομορφή» παρουσιάζουν μια σύγχρονη μουσικοθεατρική  παράσταση ζυμωμένη με στοιχεία από την ελληνική παράδοση, από την Πέμπτη 24 έως την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Τριανόν .

 

Παραμύθια βγαλμένη από το σεντούκι της γιαγιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών στον κινηματογράφο Τριανόν. Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις όπου Ξωτικά, Νεράιδες, Μάγισσες και Καλικάντζαροι, θα μας θυμίσουν παλιές δοξασίες, μέσα από τις οποίες, στις διάφορες αναμετρήσεις με το κακό νικάει η αθωότητα, η πίστη, η καθαρή καρδιά, καθώς και η εξυπνάδα, η ταχύτητα και η ευρηματικότητα.

Μέσα από τις ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη , ενώ στόχος της παράστασης είναι να συστήσει στο παιδικό κοινό, με τρόπο διασκεδαστικό και εύγλωττο, στοιχεία της παράδοσης. Οι ηθοποιοί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, ερμηνεύουν ζωντανά κάλαντα του Δωδεκαημέρου από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Μακεδονία, Ήπειρο, Ικαρία, Χίο, Κρήτη.

Μια πρωτότυπη γιορτή γεμάτη συγκίνηση και χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

 

Συντελεστές της παράστασης:


Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά
Μουσική σύνθεση και διασκευή: Χρηστός Οικονομίδης
Ερμηνεύουν: Φαίη Βακρινού, Νίκος Κάνας, Κώστας Κλίτσας, Δώρα Μπογιατζή, Μαίρη Παππά

Επιλογή κειμένων, συγγραφή: Μαίρη Παππά

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στο Golden Hall
15.12.2016 09:45
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στον Ιανό στο Golden Hall θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη, Παραμύθια με την Ξένια
Τα
19.10.2016 10:10
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου σας περιμένουμε στο Bobos Arts Festival στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να μας αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια.
Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο με τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά στη ΔΕΘ-Helexpo
29.08.2016 13:27
Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου, Έλληνα δημιουργού.
Παραμύθια των παραμυθάδων - Δημήτρης Β. Προύσαλης
18.08.2016 10:10
Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Παραμύθια των παραμυθάδων του Δημήτρη Β. Προύσαλη.
Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας σε μετάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο!
08.06.2016 15:40
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας, παρουσιάζει «Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», μια σειρά παραμυθιών για παιδιά προσχολικής και όχι μόνο ηλικίας. Τα παραμύθια γράφουν, δραματοποιούν και ηχογραφούν μαθητές της Σχολής στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφιλοκερδώς.