Tο νέο διαδραστικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Το Kοτσάνι του Πετροκέρασου που δημιούργησε η αμερικάνικη εκδοτική εταιρεία Ever After Tales, είναι υποψήφιο ως καλύτερο διαδραστικό βιβλίο της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα Kidscreen Awards, τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης τηλεοπτικού, κινηματογραφικoύ και διαδικτυακoύ περιεχομένου για παιδιά στις ΗΠΑ.

Δεν πάει πολύς καιρός που σε όλο τον κόσμο, θαυμαστές του Ευγένιου Τριβιζά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το πρώτο διαδραστικό ηλεκτρονικό  βιβλίο του (e-book) με τον τίτλο «Το Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ» (“The Amazing Pop Corn” στα αγγλικά) που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την αμερικανική εκδοτική εταιρεία ηλεκτρονικών βιβλίων Ever After Tales.

Τώρα, το δεύτερο διαδραστικό βιβλίο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα με τίτλο:«Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου» (“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs” στα αγγλικά ) κερδίζει μια σημαντική διάκριση στη διεθνή εκδοτική αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τα Kidscreen Awards, ο σημαντικότερoς φορέας βράβευσης τηλεοπτικών,κινηματογραφικών και διαδικτυακών έργων για παιδιά στις ΗΠΑ, επιλέγουν το έργο του Ευγένιου Τριβιζά μαζί με το“Story Central” της Disney και το “My Little Poney” των Digital Playdates ως ένα εκ των τριών καλύτερων e-books για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου παιδικού ηλεκτρονικού βιβλίου της χρονιάς.  Mια αξιοσημείωτη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, εικονογράφηση και σκηνοθεσία υπογράφει οβραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας, και την διεύθυνση παραγωγής o βετεράνος παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite,συνεργάτες και οι δύο για χρόνια του Στήβεν Σπίλμπεργκ.

Πρόκειται για μια απολαυστική ιστορία με θέμα τη στοργή και τηδημιουργικότητα από τον κοσμαγάπητο εθνικό μας παραμυθά που αυτή τη φοράμας ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο γαλαξία με δάση από ηλιοτρόπια και ζούγκλες με πορτοκαλί ιπποπόταμους, έναν κόσμο όπου ό,τι κι αν φανταστείς μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εκεί, ο μικρός αλλά θαυμαστός Πλανήτης των Χρωμάτων που έχει ζωγραφίσει ένας καλλιτέχνης για τη μικρή του κόρη, απειλείται από πανούργους εχθρούς,  αποφασισμένους να τον αφανίσουν με βόμβες γομολάστιχας και άλλα ύπουλα υπερόπλα. Συνεχείς διαδραστικές εκπλήξεις και ένα hit τραγούδι, που δημιουργήθηκε απoκλειστικά για το διαδραστικό αυτό παραμύθι, κάνουν την ανάγνωσή του μια αξέχαστη εμπειρία.

Το «Kοτσάνι του Πετροκέρασου» είναι μια ακόμα διεθνής παραγωγή της εταιρείας:

Ever After Tales (www.everaftertales.com) με έδρα το Λος Άντζελες σε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ με τεράστια εμπειρία σε ταινίες για παιδιά. Στο άμεσο μέλλον η Ever After Tales προγραμματίζει να παρουσιάσει στο παγκόσμιο κοινό, με πρωτότυπα διαδραστικά animations, δύο ακόμα βιβλία του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, ( “The Robbery Of The Strawberry” και το «Jonathan’s Amazing Circus”).

Το ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.Στην ελληνική εκδοχή τη συναρπαστική ιστορία ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιoύ Όλιας Λαζαρίδου.

H Ever After Tales είναι μια διεθνής εταιρία στο χώρο των ηλεκτρονικών εκδόσεων, με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, που δημιουργεί παιδικά διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, με ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής να γίνεται στην Ελλάδα.

Eπικεφαλής είναι ο παραγωγός του Χόλυγουντ, Hal Waite, πρώην συνεργάτης του Steven Spielberg με παιδικές ταινίες ‘blockbuster’ στο ενεργητικό του και πολύχρονη εμπειρία σε διεθνείς συμπαραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια που στόχο έχει να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο να διασκεδάσουν μέσα από διάβασμα, παιxνίδι,συζήτηση και αναζήτηση με σημείο αναφοράς την ποιοτική διεθνή παιδική λογοτεχνία.

Το ελληνικό ενδιαφέρον έγκειται στο ότι η Ever After Tales έχει επιλέξει να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια με δύο πρωτότυπα διαδραστικά παραμύθια του μεγάλου και διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά: «Τo ποπ κορν που έγινε ποπ σταρ» και το “Κοτσάνι του πετροκέρασου” και να συνεχίσει στο άμεσο μέλλον με μια επιλογή νέων του βιβλίων. Παράλληλα η εταιρεία έχει αποφασίσει να περιλάβει στα μελλοντικά της σχέδια και άλλα κλασικά έργα της πλούσιας σε ποιότητα ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Τα διαδραστικά αυτά βιβλία κυκλοφορούν σε μια εφαρμογή που προσφέρει ταυτόχρονα 3 γλώσσες Αγγλικά, Ισπανικά και Ελληνικά με στόχο να προστεθούν στο μέλλον και περισσότερες γλώσσες.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας, ο οποίος στην μακρόχρονη πορεία του σε δημιουργίες κινουμένωνσχεδίων με όλα σχεδόν τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ, έχει συχνά συνεργαστεί κατά το παρελθόν και με τον παραγωγό της Ever After Tales Hal Waite.

Μετά την επιστροφή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα, η συνεργασία του Παναγιώτη Ράππα με τον Έλληνα «ποιητή παραμυθιών» ΕυγένιοΤριβιζά, ευδοκίμησε με δύο ταινίες που διακρίθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ, και αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους: «Tο ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και «Ένα δέντρο, μια φορά».

Την ευθύνη του μάρκετινγκ έχει αναλάβει ο Ορφέας Αθανασίου, δημιουργικός διευθυντής με πολυετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης ενώ την ευθύνη της μουσικής επένδυσης ο συνθέτης Αντώνης Δελαπόρτας. Στις παραγωγές συμμετέχουν πολλοί άλλοι συντελεστές από το χώρο της εικονογράφησης, του animation και της δραματικής τέχνης όπως η γνωστή ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου που υπογράφει την αφήγηση στην Ελληνική Γλώσσα.